۱۳۹۸ پنج شنبه ۱۴ آذر
نشست تخصصی با موضوع آموزش استارت آپ موفق
با حضور آقای دکتر مقتدری رئیس مرکز رشد دانشگاه الزهرا (س) و اعضای پژوهشکده زنان

نشست تخصصی با موضوع آموزش استارت آپ موفق در سالن جلسات پژوهشکده زنان، با حضور آقای دکتر مقتدری رئیس مرکز رشد دانشگاه الزهرا (س) و اعضای پژوهشکده زنان برگزار شد.

در ابتدا دکتر مشکین فام سرپرست پژوهشکده زنان درخصوص لزوم آموزش استارت آپ موفق و حمایت مرکز رشد از اعضای دانشگاه الزهرا (س) صحبت کردند. سپس دکتر مقتدری توضیحات مختصر در مورد مرکز رشد دانشگاه و نحوه حمایت آن مرکز از اعضا را توضیح دادند.

ایشان مرکز رشد را مکانی برای راه اندازی یک کسب و کار موفق و ارزان معرفی نمود. در ادامه توضیحات زیر را در مورد مرکز رشد دانشگاه الزهرا (س) عنوان کردند:

افرادی که تمایل به شروع یک کسب و کار موفق دارند معمولا در ابتدا به دلیل نداشتن تجربه و راهنما دچار خطا می شوند که پیامد آن متضرر شدن فرد خواهد بود. لذا در این مرکز سعی می شود با حمایت افراد درصد خطا کاهش یابد. مرکز رشد به شخصی که قصد شروع کسب و کار را دارد خدمات زیر را ارائه می کند: 1- در اختیار دادن فضای مناسب با قیمت خیلی ارزان تر از بیرون، به همراه امکانات(مثل تلفن، اینترنت و ...) و امکانات مشا (مثل سالن اجتماعات و ...) 2- ارائه خدمات نرم: فردی که قصد شروع کسب و کار دارد باید یکسری مراحل قانونی و مالیاتی را طی کند. این مرکز با داشتن مشاورین خبره به فرد کمک می کند تا این مراحل را به راحتی انجام دهد. به صورتی که مشاور مرکز از طرف خود شخص مراحل را انجام خواهد داد. درضمن در این مرکز سعی می شود مشاوره هایی که فرد بعد از دانش بنیان شدن شرکت از طرف دفتر ریاست جمهوری دریافت می کند را قبل از دانش بنیان شدن از این خدمات استفاده کند.

افراد می توانند پس از دریافت فراخوان مرکز اعلام آمادگی نماید و این مرکز پس از گزینش دو یا سه طرح را برای حمایت می پذیرد.

حمایت مالی: در مرحله پیش رشد (که حدود 6 تا 9 ماه طول می کشد) به شرکت فرصت داده می شود رشد کند و مراحل حقوقی شدن را طی کند. در این مرحله شخص می تواند از تسهیلات قرض الحسنه با مبلغ پنج میلیون تومان استفاده نماید.

در مرحله رشد که 2 تا 3 سال طول می کشد تسهیلات تا سقف 25 میلیون تومان داده می شود.

تعریف شرکت دانش بنیان: شرکتی که محصول آن دانش بنیان باشد. یعنی شرکت باید محصول یا خدمات دانش بنیان تولید کند.

برای ثبت شرکت دانش بنیان نیازی به مرکز رشد نمی باشد. مسئول ثبت شرکت دانش بنیان، مرکز علم و فناوری ریاست جمهوری می باشد. که باید از طریق سایت آن مرکز ثبت نام صورت پذیرد.

پیشنهادا دکتر مقتدایی به محققین رشته های علوم انسانی در خصوص استارت آپ:

1-     چون رشته های علوم انسانی نسبت به رشته های دیگر پتانسیل کسب کار کمتری دارند، بهتر است بین رشته ای کار کنند.

2-     برگزاری یک سمینار در این خصوص و دعوت افراد موفق برای سخنرانی

3-     تهیه لیست کارهایی که در خارج از ایران انجام شده به منظور ایده کار داخلی