۱۳۹۹ شنبه ۱۷ خرداد
برگزاری دومین پنل تخصصی هفته بزرگداشت مقام زن با موضوع زن و آگاهی بخشی حقوقی در روز یکشنبه تاریخ ساعت 9 الی 17، مورخ 27 / 11 / 1398
عنوان پنل: زن و آگاهی بخشی حقوقی

دومین پنل تخصصی هفته بزرگداشت مقام زن با عنوان زن و آگاهی بخشی حقوقی با هدف آشنایی دانشجویان با روند دادرسی در دادگاه­ های خانواده و با مشارکت پردیس خواهران دانشگاه امام صادق(ص) ، انجمن علمی فقه و حقوق خانواده ایران و انجمن علمی فقه و مبانی حقوق معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه الزهرا (س) مورخ 27/ 11/ 98، از ساعت 9 الی 17 برگزار شد.

در ابتدای برنامه دکتر محمد روشن رئیس پژوهشکده خانواده دانشگاه شهید بهشتی و خانم مریم قصابی حیاتی معاون مجتمع قضایی شهید صدر تهران در خصوص زن و آگاهی بخشی حقوقی (در سالن دکتر تورانی) توضیحاتی دادند. سخنران­ های مذکور با نگاه اجمالی بر روند دادگاه­ های خانواده در گذر 40 ساله پس از انقلاب اسلامی به شرح مواد قانونی استرداد هدایا، داد خواست الزام به تمکین و نفقه مستند بر ماده قانون حقوق خانواده، بیان تاریخچه تشکیل خانواده پیرامون موضوع قضاوت بانوان در محاکم قضایی، پاره­ ای از حقوق زن در خانواده از جمله الزام به تمکین و شرایط تعلق نفقه و ... پراختند.

در قسمت بعدی برنامه، شبیه ­سازی دادگاه های خانواده توسط تیم دانشجویان انجمن فقه و حقوق خانواده ایران و انجمن علمی دانشجویی گروه حقوق دانشگاه امام صادق(ص) با موضوع استرداد هدیه ­های نامزدی اجرا شد. همچنین تیم دانشجویان انجمن علمی حقوق
و انجمن علمی فقه و مبانی حقوق دانشگاه الزهرا (س) نیز شبیه­ سازی دادگاه خانواده با موضوع دادخواست متقابل الزام به تمکین و پرداخت نفقه را اجرا نمودند.

پایان پنل تخصصی زن و آگاهی بخشی حقوقی ( از ساعت 13 الی 17) به مشاوره رایگان حقوقی با حضور تعدادی از وکلای پایه یک دادگستری اختصاص یافت. در این قسمت برنامه مراجعین با هدف آگاهی از مسائل حقوقی حوزه زن و خانواده به پژوهشکده مراجعه کردند و مشکلات حقوقی آن ­ها در فضایی مجزا توسط وکلا مورد بررسی قرار گرفت.

1398/11/29