۱۳۹۹ يکشنبه ۱۸ خرداد
برگزاری اولین گردهمایی و نشست تخصصی "مراکز علمی و اجرایی فعال در حوزه زن و خانواده" در روز چهارشنبه ساعت 9 الی 14، مورخ 30 / 11/ 98
عنوان: پژوهش های مسأله محور، زن بالنده.

اولین گردهمایی و نشست تخصصی "مراکز علمی و اجرایی فعال در حوزه زن و خانواده" به همت پژوهشکده زنان در روز چهارشنبه مورخ 30 ام بهمن ماه 1398 از ساعت 9 الی 14 در سالن همایش ­های بین ­المللی دانشگاه الزهرا (س) برگزار شد.

هدف از برگزاری این نشست، هم­ اندیشی مراکز علمی و اجرایی فعال در حوزه زن و خانواده و رسیدن به اهداف مشترک مراکز و در نهایت انجام پژوهش­ های مشترک و کاربردی در این زمینه بود. این نشست با تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید و سپس با پخش سرود ملی آغاز شد. در ابتدا سرکار خانم دکتر بتول مشکین فام به مدعوین نشست خوش­ آمد گفتند. سپس دکتر افسانه توسلی نماینده رئیس دانشگاه و مدیر پژوهشی دانشگاه الزهرا (س) به ایراد سخنرانی در خصوص پژوهش در حوزه زنان پرداختند.

این گردهمایی از سه نشست "چالش ­های فراروی پژوهش­ های زنان"، "معرفی توانمندی­ های علمی-پژوهشی مراکز مطالعاتی حوزه زن و خانواده" و "تشریح اولویت­ های پژوهشی قوای سه گانه" تشکیل شده بود.

نشست اول: "چالش ­های فراروی پژوهش­ های زنان"

در این نشست پس از پخش موشن­ گرافی "تحولات زنان پس از انقلاب" سه نفر از محققین در حوزه زن و خانواده به شرح ذیل به سخنرانی پرداختند:

دکتر سوسن باستانی (معاون بررسی ­های راهبردی معاونت امور زنان و خانواده)، با موضوع: "نگاهی به پژوهش­های حوزه زن و خانواده"

دکتر فهیمه فرهمندپور عضو هیات علمی دانشگاه تهران، با موضوع: "پژوهش در حوزه زنان و چالش ­های دسترسی تامین نیازهای پژوهشی دستگاه ­های اجرایی"

دکتر شهره روشنی عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا (س) با موضوع: "رشته مطالعات زنان در ایران: چالش ­ها و راهکارها"

نشست دوم: "معرفی توانمندی­ های علمی-پژوهشی مراکز مطالعاتی حوزه زن و خانواده"

نمایندگان گروه ­های آموزشی، پژوهشکده­ ها، دانشکده ها و مراکز مطالعاتی زن و خانواده به معرفی مرکز خود پرداختند. از جمله: گروه مطالعات زنان پژوهشکده امر به معروف و نهی از منکر، دانشگاه بهزیستی و توانبخشی، مدیر گروه مطالعات زنان دانشگاه الزهرا (س)، دانشگاه علامه طباطبایی، موسسه مطالعات و مدیریت جامعه و تخصصی جمعیت کشور، انجمن علمی سرطان زنان ایران، انجمن علمی جراحی ­های کم­ تهاجمی زنان ایران، انجمن متخصصین زنان و مامایی ایران، انجمن سلامت خانواده ایران، انجمن فقه و حقوق خانواده ایران، انجمن ملی زنان کارآفرین، انجمن ایرانی مطالعات زنان و ...

نشست سوم: "تشریح اولویت­ های پژوهشی قوای سه گانه"

در این نشست که از سه قوه قضائیه، مقننه و مجریه دعوت شده بودند به ترتیب هر کدام و تشریح اولویت­ های پژوهشی خود پرداختند.

مرکز پژوهش ­های مجلس شورای اسلامی، نمایندگان وزارتخانه ­های: (وزارت امور خارجه، وزارت کار و رفاه اجتماعی- سازمان بهزیستی و ...) و سایر مراکز دولتی: (نشر آثار مشارکت زنان در دفاع مقدس، شهرداری تهران و ...)

در حاشیه این گردهمایی نمایشگاه آثار پژوهشی از دستاوردهای مراکز پژوهشی برگزار بود که مورد استقبال شرکت­ کنندگان قرار گرفت.

1398/12/03