۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۸ شهريور
انتخاب مقاله عضو هیات علمی پژوهشکده زنان به عنوان مقاله برتر اولین همایش زن در صد سال اخیر
انتخاب مقاله عضو هیات علمی پژوهشکده زنان به عنوان مقاله برتر اولین همایش زن در صد سال اخیر
مقاله برتر اولین همایش زن در صد سال اخیر
مقاله دکتر سیده فاطمه موسوی؛ عضو هیات علمی پژوهشکده زنان با عنوان«سبب‌شناسی پدیده نامتعارف‌پوشی در ایران و الگوی نگاشت نهادی درون‌سازی الگوی بهنجار پوشش در سطح حاکمیت» به عنوان مقاله برتر اولین همایش زن در صد سال اخیر انتخاب شد.
این مقاله با هدف سبب‌شناسی پدیدۀ نامتعارف‌پوشی در جامعه ایرانی از خلال مطالعات انجام‌شده در سالهای پیشین انجام گرفته است؛ تا از رهگذر تحلیل سبب‌ها و عوامل مؤثر بر این پدیده، به تحلیل سیاست‌های راهبردی حاکمیت مبتنی بر نگاشت نهادی بپردازد.
طبق نتایج این پژوهش؛ عوامل مؤثر بر بدپوششی و نامتعارف‌پوشی در زنان ایرانی در شش دسته عوامل فردی-روان‌شناختی، خانوادگی-تربیتی، امنیتی، اقتصادی، اجتماعی-فرهنگی و مؤلفه‌های حاکمیتی قابل احصاست و بر همین اساس و نیز متناسب با سنخ‌شناسی زنان، هفت نوع سیاست در سطوح اقتصادی، تربیتی، رسانه‌ای، زیرساختی، فرهنگی-اجتماعی، تقنینی و قضایی احصا و به‌صورت نگاشت نهادی بازآرایی شده است.
همچنین صرفنظر از همگرایی در کنش کنشگران اجرایی به‌عنوان راهبرد ایده‌آل، می‌توان به‌نوعی راهکار گام‌به‌گام در طیفی از پیشگیری (مذاکره و گفتگو، مدارا و ارائه تکالیف جبرانی-ترمیمی(تا مداخله) سیاست انضباطی) دست یافت. عمل به وظیفه و مأموریت سازمانی در موضوع ترویج و تثبیت حیا و عفاف به‌عنوان امر شرعی و قانونی در جامعه فارغ از دستاویز قراردادن آن به‌عنوان ابزار سیاسی می‌توانست و می‌تواند نتایج مطلوب‌تر و مقبول‌تری در جامعه به ارمغان آورد.
این مقاله که توسط دکتر سیده فاطمه موسوی؛ دانشیار گروه روانشناسی و علوم تربیتی پژوهشکده زنان و دکتر حسین بابایی مجرد؛ استادیار گروه مدیریت اسلامی پژوهشکده نظام های اسلامی، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی نوشته شده است در اولین همایش زن در صد سال اخیر، مورخ 18 مهر 1402 به عنوان مقاله برتر انتخاب و در گزارش شبکه خبر نیز به اهمیت این مقاله اشاره شده است.
لینک گزارش شبکه خبر در مورد مقاله سبب‌شناسی پدیده نامتعارف‌پوشی در ایران و الگوی نگاشت نهادی درون‌سازی الگوی بهنجار پوشش در سطح حاکمیت:
http://vstore.alzahra.ac.ir/index.php/s/jdHBGRaKgyexkgx
گواهی مقاله: pdf
Date:
1402/10/02
Review:
349
Source:
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن:
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
دانشگاه الزهرا
 تهران،خیابان ونک،ده ونک ، دانشگاه الزهرا(س)،ساختمان خوارزمی، طبقه ششم، پژوهشکده زنان کدپستی : 1993893973
تلفن : 982188058926+ , 982188049809+ فاکس : 982188067895+
 WRC[at]alzahra.ac.ir
تمامي حقوق سايت براي دانشگاه الزهرا ( س ) محفوظ است.