۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۸ شهريور

آیین اختتامیه مسابقات دوجانبه قرآن دانشجویان دختر ایران و عراق

آیین اختتامیه مسابقات دوجانبه قرآن دانشجویان دختر ایران و عراق

در راستای عملیاتی کردن تفاهم‌نامه دانشگاه الزهرا با دانشگاه اسلامی نجف

آیین اختتامیه مسابقات دوجانبه قرآن دانشجویان دختر ایران و عراق برگزار شد
پژوهشکده زنان دانشگاه الزهرا در پی رسالت خود مبنی بر تربیت معنوی دختران و زنان جامعه و عمل به منویات مقام معظم رهبری، به منظور افزایش معنویت و بازتاب انوار قرآنی در زندگی دختران جوان، با همکاری مرکز همکاری‌های علمی بین المللی دانشگاه الزهرا تصمیم گرفتند تا در راستای عملیاتی کردن تفاهم‌نامه دانشگاه الزهرا با دانشگاه اسلامی نجف، برای آغاز همکاری های بین المللی مسابقات دوجانبه قرآن را میان دانشجویان دختر ایران و عراق برگزار نمایند. به همین منظور این مسابقات در ایران به میزبانی دانشگاه الزهرا (س) و در نجف به میزبانی جامعه اسلامی نجف برگزار شد.
در دوره مقدماتی مسابقات در ایران حدود 300 دانشجو از رشته‌ها و از دانشگاه‌های مختلف حضور داشتند و در مرحله مقدماتی این مسابقات در کشور عراق نیز تعداد 40 نفر از 15 دانشگاه شرکت کردند. مرحله مقدماتی این مسابقات در 2 کشور ایران و عراق همزمان با ولادت حضرت معصومه (س) برگزار شد.
اختتامیه مسابقه دوجانبه قرآن دانشجویان دختر ایران و عراق (حفظ کل، ترتیل، قرائت) همزمان با شب عید غدیر در روز یکشنبه (26 تیر ماه 1401) از سوی مرکز همکاری‌های علمی بین المللی دانشگاه الزهرا و با حمایت معاونت فرهنگی - اجتماعی وزارت عتف، پردیس خواهران دانشگاه بین المللی امام رضا (ع)، مدیریت حرم مطهر امام رضا (ع)، بسیج اساتید و پژوهشکده زنان دانشگاه الزهرا در محل تالار پژوهش‌های آستان قدس رضوی، به صورت حضوری – برخط و حضور مجازی برخی رسانه‌های داخلی و خارجی و هشت داور از ایران، یمن و بحرین برگزار و برگزیدگان این دوره از مسابقات اعلام شدند.

اعظم الوندی، ناظر مرحله نهایی مسابقات تلاوت، ترتیب و حفظ قرآن کریم دانشجویان دختر دانشگاهی ایران و عراق، در حاشیه برگزاری این دوره از مسابقات بیان کرد: در مرحله نهایی این دوره از مسابقات 9 نفر از ایران و 10 نفر از عراق در سه رشته قرائت، ترتیل و حفظ برای کسب رتبه برتر به رقابت می‌پردازند.
در این آیین دکتر عبدالحسین کلانتری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با حضور مجازی در این نشست بیان کرد: در حال حاضر یکی از سیاست‌های پنجگانه وزارت عتف، دیپلماسی علمی است که در کنار نوآوری فرهنگی که دیگر هدف پنجگانه وزارت علوم است، معنای ویژه‌ای پیدا می کند.
دکتر کلانتری افزود: طبیعتا تاکید بر ظرفیت جامعه فرهنگی دو کشور می تواند مراودات علم و فناورانه دوکشور را غنا ببخشد. بر همین اساس و برمبنای کنش های مشترکی که بین طرفین برگزار شده، مجموع رویدادهایی در شرف طراحی ما بین دستگاه های مسئول آموزش عالی بین دو کشور است که این رویداد قرآنی نیز پیش درآمدی است که به نوعی جامعه دانشگاهی دو کشور را در حوزه قرآنی به هم نزدیک می‌کند.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با اشاره به برگزاری مسابقات بین‌المللی قرآن کریم از سوی دانشگاه الزهرا (س) تاکید کرد: این رویداد یک طراوت ویژه تری دارد زیرا جامعه بانوان کشور را در بر گرفته و اولین رویدادی است که در این مقیاس برگزار می شود. امیدواریم در سال های آتی با مشارکت سایر دانشگاه های ایران و کشورهای دیگر این رویداد گسترش پیدا کند.
در ادامه، دکتر لیلا تاجیک مدیر همکاری های علمی و بین المللی دانشگاه الزهرا (س) و دبیر شورای سیاست گذاری مسابقه ضمن عرض تبریک به مناسبت فرارسیدن عید سعید غدیر از میزبانی مرحله نهایی مسابقات دوجانبه قرآن دانشجویان دختر ایران و عراق ابراز خرسندی کرد. وی با اشاره به برکات گسترده مجاورت با قرآن، قرآن را سراسر حکمت، حقیقت زنده، منبع انرژی مثبت و عامل وحدت مسلمانان جهان دانست و منشا بسیاری از نابسامانی های جوامع را عمل نکردن به درس‌های قرآن برشمرد.
دکتر تاجیک با بیان اینکه برگزاری مسابقات قرآن دانشجویی حائز اهمیت فراوانی است، افزود: دانشجویان عزیز در یکی از مهمترین دوران زندگی خود قرار دارند. مأنوس نمودن دانشجویان با قرآن قطعا در هدایت دانشجویان به سمت ارزش‌های صحیح دینی بسیار موثر است.
در پایان، دکتر تاجیک از دکتر مشکین فام و تمام عزیزانی که در میزبانی این مسابقه همراهی کردند تشکر و از همه برای جامعه دانشگاهی الزهرا طلب دعای خیر نمود.
دکتر عمار عبدالامیر الاسلامی رییس دانشگاه نجف اشرف عراق به صورت مجازی از میزبانی دانشگاه الزهرا و برگزاری این مسابقه بین دختران ایران عراق ابراز خرسندی و قدردانی کرد.
خانم فاطمه سلامی، معاون دانشکده علوم انسانی دانشگاه نجف اشرف نیز با حضور در این مسابقه بیان کرد: موضوع تفاهم‌نامه بین دانشگاه الزهرا و دانشگاه نجف که از حدود پنج سال پیش به‌صورت بالقوه وجود داشت، امسال انجام شد. همچنین در خلال برنامه اختتامیه، ارتباطات و برنامه‌هایی میان دانشجویان عراقی و ایرانی انجام گرفت و کارگاه‌ها، کنفرانس‌ها و آموزش‌هایی به‌صورت مشترک بین دانشجویان دو کشور برگزار شد که این‌گونه همایش‌ها و ... بسیار می‌تواند روابط بین دو کشور را تقویت کند.
وی با اشاره به تأثیر این‌گونه برنامه‌ها بر روابط دو کشور اظهار کرد: عراق، همسایه ایران است و تمدن مشترک و ارتباطات زیادی با هم دارند. این روابط بویژه در اربعین بسیار مشهود است و این حب به امام حسین(ع) دو کشور را به هم بیشتر پیوند داده است. سلامی زیارت امام رضا (ع) را یکی از انگیزه‌ها و محرکی قوی برای شرکت دانشجویان عراقی در مسابقات بیان کرد.
در ادامه، حجت الاسلام و المسلمین عباس موسوی سرپرست دفتر نهاد مقام معظم رهبری دانشگاه الزهرا ضمن تشکر و قدردانی از دکتر حق‌بین رییس دانشگاه الزهرا و تمامی دست‌اندرکاران ایرانی و عراقی در برگزاری این مسابقه، گفت: دردی که بشریت امروزه به آن مبتلا است، درد دوری از قرآن و معارف اسلامی است. اگر بشریت و جوامع اسلامی امروز با قرآن و معارف آن برگردند و عمل کنند، به سعادت می‌رسند.
علاوه بر برگزاری مسابقات برای دانشجویان برنامه زیارت حرم، تدارک غذای حضرت، طبیعت‌گردی و بازدید از مقبره حکیم فردوسی نیز برای شرکت کنندگان تدارک دیده شده بود.

*اعلام نتایج مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان دختر ایران و عراق
در رشته حفظ، فاطمه نیکویی از ایران رتبه اول، زهرا عباسی از ایران رتبه دوم، رویا فضائلی از ایران رتبه سوم و امانی حسن عبدعلی از عراق رتبه چهارم را کسب کردند.
در رشته تحقیق، غزاله سهیلی‌زاده از ایران، سیده‌معصومه حسینی آقاملکی از ایران، معصومه البوغبیش از ایران و هاجر علی حمید از عراق به ترتیب رتبه اول تا چهارم این دوره از مسابقات را به خود اختصاص دادند.
همچنین در رشته ترتیل، عذرا صبری‌نژاد از ایران، زهرا مهوشیان از ایران، الناز همتی از ایران حائز رتبه اول تا سوم شدند و انتصار فاضل عباس از کشور عراق موفق به کسب رتبه چهارم شد.
داوران این دوره از مسابقات نیز خانم‌ها: ملیحه اسحاق‌نژاد، داور صوت، فهیمه موسوی نیا، داور لحن، فاطمه شیرازی، داور تجوید، معصومه عباسی نظری، داور تجوید، زهرا صریحی‌نژاد، داور صحت حفظ، غصون مسلمی، سرپرست هیات داوران و هادی حفاظ، سوسن حسن الفضلی، داور صحت حفظ از یمن، خیریه عجرش، داور وقف و ابتدا، ایمان حاجی، داور وقف و ابتدا از یمن و اعظم الوندی، ناظر بودند.

تاریخ:
1401/05/05
تعداد بازدید:
373
منبع:
فیلم مرتبط
صوت
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن:
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
دانشگاه الزهرا
 تهران،خیابان ونک،ده ونک ، دانشگاه الزهرا(س)،ساختمان خوارزمی، طبقه ششم، پژوهشکده زنان کدپستی : 1993893973
تلفن : 982188058926+ , 982188049809+ فاکس : 982188067895+
 WRC[at]alzahra.ac.ir
تمامي حقوق سايت براي دانشگاه الزهرا ( س ) محفوظ است.