۱۴۰۳ پنج شنبه ۱ آذر

برگزاری وبیناری کارآفرینی زنان، انگیزه‌ها و موانع

برگزاری وبیناری کارآفرینی زنان، انگیزه‌ها و موانع

به همت معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی، موسسه بین المللی رادمان و همکاری اداره ارتباطات فرهنگی بین المللی زنان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، پژوهشکده زنان دانشگاه الزهرا (س) و رایزنی فرهنگی سفارت ج.ا.ا در تونس

وبینار "کارآفرینی زنان، انگیزه‌ها و موانع" به همت معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی، موسسه بین المللی رادمان و همکاری اداره ارتباطات فرهنگی بین المللی زنان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، پژوهشکده زنان دانشگاه الزهرا (س) و رایزنی فرهنگی سفارت ج.ا.ا در تونس روز پنجشنبه مورخ 8/7/1400 برگزار شد.
در این وبینار که به طور مجازی برگزار گردید؛ خانم دکتر بتول مشکین فام رئیس پژوهشکده زنان دانشگاه الزهرا (س) و سامیه ذیاب نایب رئیس اتاق بازرگانی زنان و رئیس اتاق زنان دارای موسسات اریانه تونس در سالن دکتر طوبی کرمانی پژوهشکده زنان حضور داشتند و سخنرانی نمودند.
در آغاز این نشست، دکتر مهدیه تقی زاده، استادیار دانشگاه علامه طباطبائی و دبیر علمی رویداد بین‌المللی رادمان، ضمن خوشامدگویی به میهمانان، از تمامی شرکت‌کنندگان و دست‌اندرکاران برگزاری این برنامه تشکر کرد و بیان داشت که این برنامه مهم بین‌‌المللی با همکاری مؤسسات علمی معتبر و سازمان‌های ملی برگزار شد. دکتر تقی‌زاده تأکید کرد که هدف از برگزاری این برنامه، طرح چالش‌‌های اجتماعی و حمایت از تمامی ایده‌‌ها برای حل مشکلات اجتماعی است. وی با اشاره به اهمیت موضوع "نوآوری" برای گفتگو در موضوع سازوکارهای تمدنی و اجتماعی که با هدف حل مشکلات در حوزه همکاری‌‌های بین‌‌المللی به منظور برآورده ساختن نیازهای اجتماعی انجم می‌‌شود، خاطر نشان کرد که دبیرخانه مؤسسه کارآفرینی، بر برگزاری سلسله جلسات علمی با محوریت کارآفرینی زنان با تونس و کشورهای مختلف جهان نظارت دارد. دکتر تقی‌‌زاده در سخنان خود افزود که این نشست برنامه آغازین از این سلسله نشست‌‌ها به شمار می‌رود که با همکاری با جمهوری تونس و در چارچوب آشنایی با اهمیت حوزه کارآفرینی در این کشور انجام می‌‌شود.
در ادامه نشست، خانم "سامیه ذیاب"، رئیس اتاق تجارت منطقه‌‌ای در ایالت آریانه، رئیس اتاق ملی شیرینی‌‌ها جمهوری تونس و همچنین نائب رئیس اتاق تجارت منطقه‌‌ای زنان تاجر و عضو فعال در اتاق ملی زنان تاجر، با تأکید بر اهمیت این موضوع، از آقای "میثم فراهانی" مدیر بخش فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در تونس به دلیل حسن همکاری و توجه به امور زنان پیشتاز تونسی در عرصه‌‌های متعدد و نیز به دلیل دعوتی که برای حضور در این برنامه از وی به عمل آمد، تشکر کرد و از تجربه‌‌های خود در حوزه کارآفرینی سخن گفت. وی با بیان اینکه با ایجاد یک کارگاه شیرینی پزی، موفقیت‌‌های جهانی بزرگی به دست آورده است تأکید کرد : هدف اساسی آن غلبه بر چالش‌‌ها و ایستادن یک زن روی پای خود تا حد ثبت نشان تجاری بین‌‌المللی خود به نام "سامیه ذیاب" به علاوه افتتاح یک شرکت فعال در زمینه صادرات شیرینی‌های تونسی به خارج از کشور (اروپا و جهان عرب) بود. وی بیان داشت: به همین واسطه به عنوان نائب رئیس زنان تاجر تونس منصوب گشته و با فرهنگ‌‌های مختلف در جهان آشنا شده و بدین ترتیب تخصص‌های گسترده‌‌ای در حوزه‌‌های بازاریابی دیجیتال و امور حقوقی، مالی و نیز ساختار سازی در سازمان‌‌های بزرگ و کوچک و حوزه‌‌های مختلف دیگر به دست آورده است. وی همچنین مطالعه عمیقی در موضوع تولید شیرینی و خوراکی‌های تونسی که به منظور جلوگیری از بیماری و تقویت سلامت افراد بدون شکر و با استفاده از مواد طبیعی ارگانیک تهیه می‌شوند، انجام داده، که البته مورد توجه گسترده محافل ذی‌‌ربط در فرانسه قرار گرفته است. این کارآفرین تونسی خاطر نشان کرد که زن، عنصری فعال در جامعه است و می‌‌تواند اهداف خود را محقق سازد و از تمامی چالش‌‌ها و مشکلات عبور کند.
در همین رابطه، دکتر بتول مشکین‌فام، رئیس پژوهشکده زنان دانشگاه الزهرا(س)، ضمن خیر مقدم به خانم سامیه ذیاب و تقدیر و تشکر از رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در تونس به دلیل حسن همکاری‌‌های صورت گرفته، تأکید کرد که بعد از انقلاب اسلامی ایران، زن توانست به جایگاه‌های والایی دست یابد که از آن جمله، ثبت پیشرفتهایی در حوزه‌‌های توسعه‌ای به نسبت 1.6%، در بخش خصوصی 74%، در بخش دولتی 25%، در حوزه کشاورزی 22%، در حوزه صنعتی 25% و در حوزه خدماتی 52%. دست یافته است. دکتر مشکین‌فام گفت که تعداد زنان دارای تحصیلات عالیه در حوزه‌‌های مختلف تدریس، شاهد افزایش 46 درصدی و همچنین در حوزه تأمین اجتماعی شاهد افزایش 77 درصدی بوده، ضمن اینکه یک درصد از کارفرمایان و مدیران کارخانه‌‌ها را زنان تشکیل می‌دهند. وی بیان داشت که زنان ایرانی همچنین از جایگاه خوبی در پارلمان ایران برخوردار هستند و حضور زنان در مراکز تصمیم گیری نظان نسبت به چند دهه گذشته پنج برابر افزایش یافته است.
وی خود افزود که تعداد دختران دانشجو در دانشگاه الزهرا(س) به 10 هزار نفر رسیده که همه آن‌ها در رشته‌های مختلف به تحصیل مشغولند.
در رابطه با موضوعات اجتماعی، دکتر مشکین‌فام تاکید کرد که ساختارهای مختلف ملی و دولتی از جمله وزارت کشاورزی، وزارت کار، سازمان تأمین اجتماعی و سازمان‌‌های دیگر تلاش می‌‌کنند تا مشکلات را از مسیر زنان کنار بزنند و فرصت‌های شغلی را برای آن‌ها ایجاد کنند و نیز بر توانمندی‌های حرفه‌ای آن‌ها برای ورود به بازار کار بیافزایند. وی تأکید کرد که دانشگاه الزهرا(س) همچنین بر برگزاری دوره‌‌های آموزشی برای دختران دانشجو پس از فارغ‌التحصیلی و پیگیری مشاغل آنها نظارت می‌کند. رئیس مرکز پژوهش‌‌های زنان دانشگاه الزهرا(س) بیان داشت که ایران تعاونی‌‌های مخصوص به زنان (2500 تعاونی) راه‌اندازی کرده است که وظیفه آن ارائه کمک به زنان روستایی است و همچنین صندوق‌‌های مخصوص به نخبگان دانشگاهی را به منظور حمایت مادی از زنان تشکیل داده است و این، علاوه بر برنامه‌‌های بانک توسعه و مراکز رشد و شهرداری‌ها و وزارت آموزش عالی و دیگر نهادهاست. وی بیان داشت: دانشگاه الزهرا(س) اخیراً یادداشت تفاهمی با اتاق تعاون برای اجرای پروژه‌هایی در آینده به امضا رسانده است.
در ادامه خانم سامیه ذیاب، با اشاره به اهمیت این پروژه‌‌ها گفت: «با اینکه من هنوز به ایران سفر نکرده‌ام، اما از جایگاه زن ایرانی شگفت زده‌‌ام. زیرا زن ایرانی دارای توانمندی‌‌های بزرگ و استعدادهای متعددی است». این بانوی تونسی به همین مناسبت به کشورش که از چند روز قبل یک زن را در رأس دولت انتخاب کرد، تبریک گفت و آن را یک اقدام تاریخی در تونس و جهان عرب خواند. وی با بیان اینکه موفقیت زن در اصل به اراده قوی و توجه او به فرهنگ‌‌های مختلف جهان بر می‌گردد، تاکید کرد که موسسه متبوعش با حمایت اتحادیه اروپا انجمن‌های برجسته‌ای را در مناطق مختلف تونس به منظور ارج نهادن به توانمندی‌های زن تونسی تأسیس کرده است. این بانوی کارآفرین تونسی در همین رابطه اظهار داشت که نسبت بسیار اندکی از زنان تونسی در خانه می‌مانند و حتی اگر هم در خانه بمانند شغلی را برای خود دست و پا و آن را از درون خانه‌شان مدیریت می‌‌کنند. بنابراین زن تونسی از دشواری‌های مختلف عبور کرده و با استفاده از امکانات مجازی، خود را با شرایط کرونا وفق داده است، زیرا زن تونسی توانست تا حد زیادی برابری و مساوات را بین خود و مردان ایجاد کند و موفقیت خود را در حوزه های متعدد و حتی سیاست به اثبات برساند.
در ادامه دکتر مشکین‌‌فام تاکید کرد که زنان ایرانی روی پای خود ایستاده‌‌اند و برای جلب حمایت به غرب متوسل نمی‌‌شوند. وی تاکید کرد که دانشگاه الزهرا(س) اخیراً بر چاپ یک کتاب ویژه تحت عنوان "رصد دانشجویان دختر در دهه اخیر" نظارت داشته که اظهار می‌‌دارد بر اساس گزارش سازمان‌‌های نظارتی ذی‌ربط،80% از فارغ‌التحصیلان دانشگاه الزهر(س) موفق به کسب شغل می‌‌شوند.
همچنین دکتر تقی‌‌زاده در سخنان پایانی خود ضمن تقدیر از نقش دانشگاه علامه طباطبایی در برگزاری چنین نشست‌‌های مخصوص به امور زنان، از خانم‌‌ها سامیه ذیاب و دکتر بتول مشکین‌فام دعوت کرد تا در راستای استفاده از تجارب و توانمندی‌‌های زنان در جهان، به صورت حضوری در برنامه‌‌های "رویداد رادمان" که در ماه ژانویه پیش‌‌رو در ایران برگزار می‌‌گردد، شرکت نمایند.
گفتنی است؛ این برنامه که به طور همزمان از طریق آپارات دانشگاه الزهرا(س) پخش می‌شد مورد استقبال مخاطبان قرار گرفت و بالغ بر 2600 نفر دنبال کننده داشت.
 
   
   
   
 
   
   
   
 

تاریخ:
1400/07/12
تعداد بازدید:
485
منبع:
فیلم مرتبط
صوت
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن:
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
دانشگاه الزهرا
 تهران،خیابان ونک،ده ونک ، دانشگاه الزهرا(س)،ساختمان خوارزمی، طبقه ششم، پژوهشکده زنان کدپستی : 1993893973
تلفن : 982188058926+ , 982188049809+ فاکس : 982188067895+
 WRC[at]alzahra.ac.ir
تمامي حقوق سايت براي دانشگاه الزهرا ( س ) محفوظ است.