صفحه اصلی
العربیة
نقشه سایت
ورود اعضاء
العربیه
English
۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر
دوباره تلاش کنید
!!!b1!!!
!!!b1!!!
معرفی
معرفی پژوهشکده
تاریخچه پژوهشکده زنان
اساسنامه
افتخارات
منشور اخلاقی
اهداف و چشم انداز
برنامه راهبردی و عملیاتی
روسای پژوهشکده زنان از ابتدا تاکنون
رئیس پژوهشکده زنان دانشگاه الزهرا (س)
شوراها و کارگروه های تخصصی
نمودار سازمانی
پرسش های متداول FAQ
نقشه وب سایت
امور پژوهشی
معاون پژوهشی
آیین نامه ها و فرم های پژوهشی
محصولات رایگان پژوهشی
فرایندهای پژوهشی
طرح های تحقیقاتی
طرح های موظف
طرح های تحقیقاتی ارتباط با صنعت و جامعه
آثار و تالیفات اساتید
هسته های پژوهشی
فراخوان و اولویت های پژوهشی
فهرست نشریات علمی معتبر و نامعتبر
سامانه و نرم افزارهای پژوهشی
سامانه همانندجو
سامانه پرسا
سامانه پیشینه پژوش
اطلاعات مفید پژوهشی
راھنمای ایجاد پروفایل درGoogle Scholar
راهنمایی ایجاد پروفایل درresearchgate
راهنمای ساخت و تکمیل پروفایل ORCID ID
راهنما و ساخت تکمیل پروفایلpublons
فهرست نمایه های استنادی و تخصصی معتبر بین المللی
ارتباط با صنعت
پژوهشگران برتر
1401
1400
1399
1398
قبل ازسال 1397
پایگاه جامع اطلاعاتی زنان و خانواده پژوهشکده زنان
فعالیت ها
کارگاه ها و نشست های تخصصی
سال 1394
سال 1395
سال 1396
سال 1397
سال 1398
سال 1399
سال 1400
سال 1401
سال 1402
همایش ها و سمینار ها
ملی
1378
1379
1381
1388
1399
1400
1401
بین المللی
1391
1395
1396
1399
1400
1401
ارتباط با جامعه
همکاری با رسانه ها
1400
1401
1402
مدیریت سبز
مدیریت سبز پژوهشکده زنان
معرفی
اصل 50 قانون اساسی ج.ا.ا
محیط زیست در تعالیم اسلامی
اقدامات و فعالیت های مدیریت سبز
اطلاع نگاشت 20 جمله محیط زیست از رهبر معظم انقلاب اسلامی
آیین نامه ها و فرم ها
آیین نامه ها
فرم ها
عملکرد سالیانه پژوهشکده زنان
سال 1400
سال 1401
امور بین الملل
فعالیت های بین المللی
پژوهش های بین المللی
گروه های پژوهشی
روانشناسی و علوم تربیتی
خانواده درمانی (مطالعات خانواده)
مطالعات علوم اجتماعی و توسعه
نشریات
فصلنامه علمی مطالعات اجتماعی روانشناختی زنان
فصلنامه علمی مطالعات زن و خانواده
افراد
رئیس پژوهشکده زنان دانشگاه الزهرا (س)
کارشناسان
اعضای هیات علمی
اساتید بازنشسته
سردبیر نشریه ها
امکانات
کتابخانه
آزمایشگاه
سالن دکتر طوبی کرمانی
تراس پژوهشکده زنان
تماس با ما
ارتباط مستقیم با رئیس پژوهشکده زنان
ارسال نظرات، انتقادات و پیشنهادات
شماره داخلی اعضای پژوهشکده زنان
نحوه تعامل با اعضای هیات علمی پژوهشکده زنان
چندرسانه ای
کلیپ معرفی پژوهشکده زنان
بروشور معرفی پژوهشکده زنان
مجموعه تصاویر
مجموعه فیلم ها
پادکست عمومی
پادکست پژوهشی
پادکست پژوهشی سال 1402
کلیپ پژوهشی
پژوهشکده زنان در آپارات و رادیو نمای دانشگاه الزهرا(س)
گزارش تصویری جلسات شورای پژوهشی
سال 1402
سال 1403
سرود دانشگاه الزهرا(س)
یادداشت روز
برگزاری نخستین وبینار از سلسله نشستهای توانمندسازی زنان
برگزاری نخستین وبینار از سلسله نشستهای توانمندسازی زنان
در حوزه توانمندسازی زنان در حوزه علم و فناوری
نخستین وبینار از سلسله نشستهای توانمندی سازی زنان با موضوع: توانمند سازی زنان در حوزه علم و فناوری و به منظور تبادل تجربه و هم افزایی در خصوص توانمندسازی زنان توسط پژوهشکده زنان دانشگاه الزهرا (س) و با همکاری مراکز اجرایی، دانشگاهی، ملی و بین المللی به مناسبت ولادت حضرت فاطمه (س)، مورخ 15 بهمن 1399 به صورت حضوری – مجازی برگزار شد. وبینار مذکور در فضای مجازی و با بخش زنده در آپارات دانشگاه الزهرا(س ) و بیش از 700 مخاطب برگزار شد. سرکار خانم دکتر ملانظری در آغاز سخنرانی خود فرارسیدن میلاد با سعادت حضرت زهرا (س) و تقارن آن با ایام مبارک دهه فجر انقلاب اسلامی را تبریک عرض نمودند و از پژوهشکده زنان به عنوان قطب زنان به دلیل اهتمام به برگزاری مراسم هفته زن با محوریت "توانمندسازی زنان" تشکر کردند. سپس مباحثی از قبیل اهمیت توجه به توانمندی سازی زنان توسط دانشگاه الزهرا (س)، بحث توانمندسازی زنان به عنوان یکی از مصادیق و لازمه های تحقق توسعه پایدار در جامعه، نقش زنان در جامعه و حضور پررنگ آن ها در تیم های پزشکی در کمک به بیماران با توجه به شرایط کنونی جهان و همهگیری ویروس کرونا را مطرح کردند و در ادامه نسبت به برگزاری نشست ها و هم اندیشی های اینگونه و با هدف فراهم نمودن حضور بیش از پیش پژوهشگران و زنان در ادای قدرالسهم خود با اقتدارتر، توانمندتر و پررنگ تر از قبل اظهار امیدواری کردند.
دکتر فریبا نظری پورکیایی، مشاور وزیر کشور در امور زنان و خانواده به مفهوم کلی توانمندسازی زنان و اقدامات وزارت کشور در این حوزه اشاره کرد و اظهارداشت: وزارت کشور طی چندسال اخیر، در فعالیت ها و رویکردهای کلی خود، بحث توانمند شدن زنان در حوزههای مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و آموزشی را در دستور کار قرار داده زیرا جامعه زنان نیاز دارند که کل جامعه نسبت به توانمندی ها و محورهایی که آن ها می توانند در آن به مهارت برسند، آگاه باشند. دکتر نظری با بیان اینکه اگر کلیت جامعه حق توانمندی را برای زنان قائل نباشد تلاش یک سویه برای توانمندسازی زنان راه به جایی نخواهد داشت، به اقدامات وزارت کشور در توانمندسازی زنان در حوزه سیاسی اشاره کرد و گفت: در این چندسال سعی کردیم تا توانمندسازی سیاسی زنان را جدی تر ببینیم که یکی از محورهای اصلی آن، حضور زنان در پست های مدیریتی است که لازمه این امر حضور زنان در رده های پایین تر مدیریتی است که در حال حاضر این موضوع در دستور کار قرار گرفته است. مشاور وزیر کشور در امور زنان و خانواده ادامه داد: نمیشود یک سویه زنان را به سمت توانمند سازی سوق دهیم و آموزش های لازم را در زمینه های مختلف به آنها دهیم اما نیم دیگری از جامعه به عنوان مردان، متوجه نباشند یا آگاهی پیدا نکنند که زنان به چه توانمندی هایی میتوانند دست یابند و چه حقوقی دارند و چه مسیری را می توانند در این سیر توانمندی طی کنند لذا بر همین اساس از همه مدیران دفاتر حوزه زنان درخواست شد با کمک دستگاه های اجرایی دیگر، هرجا قرار شد زنان گامی بردارند، این را به یک گفتمان تبدیل کنند بدین معنا که گفتمان میان ما و دستگاه های اجرایی دیگر این باشد که بپذیرند زنان در حوزه های مختلف این قابلیت را دارند تا در مسیر توانمند شدن گام بردارند.
در ادامه برنامه سرکار خانم دکتر بتول مشکینفام، رئیس محترم پژوهشکده زنان ضمن عرض تبریک میلاد مبارک حضرت زهرا (س) و خیر مقدم به شرکت کنندگان از خانم دکتر ملانظری، ریاست محترم دانشگاه و خانم دکتر فریبا نظری پورکیایی، مشاوره محترم امور خانواده و بانوان وزارت کشور تشکر نمودند. پس از ایشان از سخنران جهت ارائه مباحث خود دعوت بعمل آمد و سخنرانی های آنان توسط اساتید حاضر در پژوهشکده به صورت همزمان به زبان های عربی و انگلیسی ترجمه شد:
سرکار خانم دکتر آرشیا مونیزا، دانشیار دانشگاه جهان مالی اسلام با عنوان: "سیاست گزاری توانمندسازی زنان در حوزه علم و فناوری" در خصوص شناخت تفاوت های جنسی زنان و مردان و رسیدن به راهکارهایی برای رفع موانع در سطح کلان و انجام پژوهش هایی در این زمینه صحبت نمودند.
خانم دکتر فضیله کمال الدین، مدیر موسسه تحقیقاتی پزشکی مالزی با عنوان "توانمندسازی زنان درحوزه مراقبت های بهداشتی" بیان نمودند زنان در حوزه سلامت بسیارخوب عمل کرده و می توانیم بگوییم که عدالت جنسیتی و تعادل در این صنعت میان زنان و مردان بیشتر می باشد. در تمام لایه های دولتی و حکومتی باید نگاه ویژه به زنان و مردان داشته و همواره معیار جذب نیروها منطبق بر توانایی های افراد باشد.
خانم دکتر سامه ابتهاج، معاون مدیرکل اجتماعی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی با عنوان" نقش فناوری های فرهنگی و اخلاق در توانمندسازی زنان" در سخنرانی خود از زنان به عنوان بهترین مدیران برای تغییر الگوی مصرف و ارائه کننده بهترین راهکارها و تقویت کننده توازن میان مصرف گرایی و تولید در خانواده یاد نمودند.
سخنرانی مهندس سوگل ثابت فر، موسس شرکت شفاجو کلیاتی در باره تحصیل و اشتغال خود در شرکت پشتیبانی و گرایش به تولید کارهای جدید بیان نمودند و توضیحاتی در باره اینکه چگونه میتوان کارهای جدید ارائه داد و اینکه برای به اجرا درآوردن آن ایده تیمی تشکیل دادند تا ایده ها را عملیاتی نمایند. یکی دیگر از فعالیت های ایشان راه اندازی وب سایت شفاجو با عضویت حدود 40 نفر در ابتدای کار و افزایش اعضای آن به 40000 نفر در طول روز است. مورد دیگر که ایشان به آن اشاره نمودند مسئله جنسیتی در حوزه آی تی است واین موضوع که برای خانم ها در این حوزه کار نیست مصداق ندارد و در این حوزه تفاوت جنسیتی و مانعی که به عنوان مانع جنسیت و آغازگری همکاری حوزه آیتی باشد؛ تقریباً وجود ندارد.
خانم سمیرا شریفی اصل طراح موفق لباس( لباس سینما تئاتر)، تولید کننده پوشاک ملی، طراح مانتو، طراح برند لباس زنانه با عنوان کانژوک با موضوع تجربه زیسته در صنعت پوشاک، ارائه گزارش از روند پرفراز و نشیب فعالیت های خود تا موفقیت ها و جایگاه فعلی در دهه 90 با وجود تحریم ها و با توجه به تقاضای متفاوت در زمینه پوشیدن خاص و تک پوشی ها در راستای تولید ملی قدم های زیادی برداشته شد. کاربردی بودن لباس مهم ترین فاکتور و توصیه ایشان به دانشجویان: وظیفه ما و تحصیل کردگان و دانشجویان رشته ارائه مدل و لباس متناسب با بدن، ناامید و تسلیم نشدن، ادامه راه با انگیزه و اعتلای اهداف قبلی و کمک به تولید ملی و زنان سرپرست خانوار.
دکتر ریحانه صباغ زاده، عضو هیات علمی دانشگاه حکیم سبزواری و رییس مرکز رشد و فناوری دانشگاه حکیم سبزواری. ایشان مطالب خود را در حوزه توانمندسازی زنان ذیل معرفی مرکز رشد، توسعه و انتقال فناوری دانشگاه حکیم سبزواری در زمینه آموزش های لازم با محوریت زنان و در حوزه های آسیب های اجتماعی زنان حقوق ازدواج طلاق و کارآفرینی های جدید و ایجاد اشتغال در حوزه مهارت های اجتماعی (همسرداری، تربیت کودک و...) ارائه دادند. این مرکز با در اختیار قرار دادن امکانات و خدمات و فراهم نمودن بستر مشاوره های لازم در زمینه های فنی، مدیریت، حقوقی به ایجاد، پرورش و توسعه واحدهای نوپا اعم از شرکت های خصوصی و یا دولتی برای توانمند سازی زنان کمک می کند. از موارد دیگری که ایشان اشاره کردند:
- ادغام دو رشته روانشناسی و آی تی برای آسیب شناسی کودکان و نوجوانان و طراحی برنامه و نرم افزار در زمینه کشاورزی اساتید و دانشجویان پس از بررسی منطقه ای در خاک منطقه به باکتری پی بردند که خاص منطقه است.
- تشکیل کمیته ای در سطح مرکز و دانشگاه که با افزایش و رشد کمیته به صورت مجمع بانوان شد که در ابتدا مخصوص دانشگاه و الان در سطح استان توسعه یافته است.
دکتر مهدیه محمد تقی زاده، استادیار دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به اینکه در عصر فعلی توانمندسازی زنان اهمیت بیشتری پیدا کرده و ارائه توضیحاتی به شرح ذیل:
- توانمندسازی زنان در عرصه علم و فناوری و نقش علم و فناوری در توانمندسازی زنان
- مراحل توانمندسازی زنان در زمینه علم و فناوری و حضور حداقلی جهانی زنان در دوره های علم و فناوری
- اشاره به کشور هند به عنوان کشور موفق در زمینه ورود زنان به رشته های حوزه فناوری و وجود موانعی برای اشتغال در مناسب بالای آی تی
- ضرورت حضور زنان در دوره های علم و فناوری
- ضرورت برگزاری دوره های علوم و فناوری دیجیتال برای زنان
- پیشرفت فناوری برای توانمندسازی زنان
- ضرورت کمک آنلاین و تقویت اینترنت برای توانمندسازی زنان در زمینه علم و فناوری
- اشاره به تعداد کاربران زن اینترنت در آسیا آمریکا و خاورمیانه
- علل دورماندن زنان درعرصه های فناوری
- فرصت کمتر برای ارتقای شغلی و نقش های شغلی ارشد
- راهکارهای رفع موانع ورود زنان به دنیای علم و فناوری:الف) تغییرات اجتماعی ب) تحولات حقوقی و اقتصادی
لینک های مرتبط:
خبرگزاری جمهوری اسلامی
خبرگزاری جمهوری اسلامی
خبرگزاری نصیرنیوز
خبرگزاری نصیر نیوز
خبرگزاری دانشگاه آزاد اسلامی
تاریخ:
1399/11/15
تعداد بازدید:
600
منبع:
فیلم مرتبط
صوت
مشاهده نظرات
(
تعداد نظرات
0
)
نظرات کاربران
ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن:
توضیحات
کد امنیت
تمامي حقوق سايت براي
دانشگاه الزهرا ( س )
محفوظ است.