صفحه اصلی
العربیة
نقشه سایت
ورود اعضاء
العربیه
English
۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
دوباره تلاش کنید
!!!b1!!!
!!!b1!!!
معرفی
معرفی پژوهشکده
تاریخچه پژوهشکده زنان
اساسنامه
افتخارات
منشور اخلاقی
اهداف و چشم انداز
برنامه راهبردی و عملیاتی
روسای پژوهشکده زنان از ابتدا تاکنون
رئیس پژوهشکده زنان دانشگاه الزهرا (س)
شوراها و کارگروه های تخصصی
نمودار سازمانی
پرسش های متداول FAQ
نقشه وب سایت
امور پژوهشی
معاون پژوهشی
آیین نامه ها و فرم های پژوهشی
محصولات رایگان پژوهشی
فرایندهای پژوهشی
طرح های تحقیقاتی
طرح های موظف
طرح های تحقیقاتی ارتباط با صنعت و جامعه
آثار و تالیفات اساتید
هسته های پژوهشی
فراخوان و اولویت های پژوهشی
فهرست نشریات علمی معتبر و نامعتبر
سامانه و نرم افزارهای پژوهشی
سامانه همانندجو
سامانه پرسا
سامانه پیشینه پژوش
اطلاعات مفید پژوهشی
راھنمای ایجاد پروفایل درGoogle Scholar
راهنمایی ایجاد پروفایل درresearchgate
راهنمای ساخت و تکمیل پروفایل ORCID ID
راهنما و ساخت تکمیل پروفایلpublons
فهرست نمایه های استنادی و تخصصی معتبر بین المللی
ارتباط با صنعت
پژوهشگران برتر
1401
1400
1399
1398
قبل ازسال 1397
پایگاه جامع اطلاعاتی زنان و خانواده پژوهشکده زنان
فعالیت ها
کارگاه ها و نشست های تخصصی
سال 1394
سال 1395
سال 1396
سال 1397
سال 1398
سال 1399
سال 1400
سال 1401
سال 1402
همایش ها و سمینار ها
ملی
1378
1379
1381
1388
1399
1400
1401
بین المللی
1391
1395
1396
1399
1400
1401
ارتباط با جامعه
همکاری با رسانه ها
1400
1401
1402
مدیریت سبز
مدیریت سبز پژوهشکده زنان
معرفی
اصل 50 قانون اساسی ج.ا.ا
محیط زیست در تعالیم اسلامی
اقدامات و فعالیت های مدیریت سبز
اطلاع نگاشت 20 جمله محیط زیست از رهبر معظم انقلاب اسلامی
آیین نامه ها و فرم ها
آیین نامه ها
فرم ها
عملکرد سالیانه پژوهشکده زنان
سال 1400
سال 1401
امور بین الملل
فعالیت های بین المللی
پژوهش های بین المللی
گروه های پژوهشی
روانشناسی و علوم تربیتی
خانواده درمانی (مطالعات خانواده)
مطالعات علوم اجتماعی و توسعه
نشریات
فصلنامه علمی مطالعات اجتماعی روانشناختی زنان
فصلنامه علمی مطالعات زن و خانواده
افراد
رئیس پژوهشکده زنان دانشگاه الزهرا (س)
کارشناسان
اعضای هیات علمی
اساتید بازنشسته
سردبیر نشریه ها
امکانات
کتابخانه
آزمایشگاه
سالن دکتر طوبی کرمانی
تراس پژوهشکده زنان
تماس با ما
ارتباط مستقیم با رئیس پژوهشکده زنان
ارسال نظرات، انتقادات و پیشنهادات
شماره داخلی اعضای پژوهشکده زنان
نحوه تعامل با اعضای هیات علمی پژوهشکده زنان
چندرسانه ای
کلیپ معرفی پژوهشکده زنان
بروشور معرفی پژوهشکده زنان
مجموعه تصاویر
مجموعه فیلم ها
پادکست عمومی
پادکست پژوهشی
پادکست پژوهشی سال 1402
کلیپ پژوهشی
پژوهشکده زنان در آپارات و رادیو نمای دانشگاه الزهرا(س)
گزارش تصویری جلسات شورای پژوهشی
سال 1402
سال 1403
سرود دانشگاه الزهرا(س)
یادداشت روز
وبینار زن در نظام های سیاسی جهان عرب در پژوهشکده زنان
وبینار زن در نظام های سیاسی جهان عرب در پژوهشکده زنان
در پی حضور میهمانان سوری در پژوهشکده زنان
وبینار زن در نظام های سیاسی جهان عرب در پژوهشکده زنان برگزار شد
در پی حضور میهمانان سوری در پژوهشکده زنان، وبینار زن در نظام های سیاسی جهان عرب با سخنرانی خانم دکتر صفا قدور استاد دانشگاه الشام سوریه در تاریخ 14/12/1400 از ساعت 16 الی 18:30به صورت حضوری- مجازی در سالن دکتر طوبی کرمانی و از طریق آدرس https://meeting.alzahra.ac.ir/wrc برگزار شد.
در ابتدای نشست، خانم دکتر مشکین فام ضمن تشکر از حضور همکاران و پژوهشگران، بیان نمود: بحث امروز در خصوص نقش زنان در نظام های سیاسی جهان عرب است و به همین منظور از خانم دکتر قدور دعوت نمود تا سخنرانی خود را ارائه نماید.
خانم دکتر قدور بیان کرد: "تعاریفی که از تصمیم گیری های سیاسی می شود زیاد است ولی اجازه می خواهم دو تعریف را مطرح کنم. یکی یک روند است که بر اساس این تصمیم گیری ما مشکل اجتماعی را داریم و میآییم روی مشکل اجتماعی کار میکنیم و برایش تصمیم گیری می کنیم و از بین راه حل های موجود بهترین راه حل را انتخاب میکنیم تا بتوانیم آن مشکل اجتماعی را حل کنیم و در واقع به آن روند تصمیم گیری می گوییم. انتخاب یک راه حل جایگزین است برای مشکل مان که در واقع بر اساس منطق استوار است و به دنبال این است که یک هدفی تحقق بخشد. بحثی که پیش می آید این است که فرق بین تصمیمگیری و تصمیمسازی سیاسی چیست؟ در تصمیم گیری، ما یک مشکل داریم و بر اساس این مشکل باید ببینیم موضع ما نسبت به مشکل چیست و چه راه حل هایی برای برون رفت از این مشکل می شود طراحی کرد. در تصمیمسازی باید ببینیم چه جوری وارد مشکل شدیم و چه جوری باید از این مشکل خارج شویم و تاثیراتی که از این مشکل می توانیم پیدا کنیم هم بررسی می شود. و پر واضح است که شمولیت تصمیم سازی بیشتر از تصمیمگیری است.
وی از دو زاویه بحث را پیش برد و افزود: من به عنوان استاد روابط بین الملل اصلاً به شورای امنیت، سازمان ملل و این موسسات جهانی ایمان ندارم و اعتقادم این است که این ها ابزاری در اختیار صهیونیست بین الملل هستند. حال می خواهم درخصوص نقش زن در سیاست های جهان عرب صحبت کنم. بر اساس ماده 21 منشور حقوق بشر ذکر شده است که شهروندان می توانند این حق را داشته باشند تا حکومت شان را گزینش کنند و هیچ فرقی بین زن و مرد وجود ندارد. در ماده 25 اشاره می شود که تمامی افراد چه زن و چه مرد می توانند هیات شاکله حکومت شان را که می خواهند کشور را بر اساس آن اداره کنند؛ انتخاب کنند و بر اساس ماده 7 و 8 اشاره شده که زن و مرد باید در تصمیم گیری در مناصب دولتی مشارکت داشته باشند.
وی در ادامه بیان نمود: اما تاثیر گذاری یک زن در جهان عرب دیده نمی شود و زن عرب نتوانسته است آن نقشی را که باید ایفا کند. ما شاهد این نیستیم که زنان صاحب فکر و اندیشه وارد پارلمان شوند و اغلب زنان ضعیف وارد پارلمان می شوند. من به عنوان نمونه بگویم که در جهان عرب یک استاندار زن وجود ندارد ولی در سوریه در بعضی مواقع دیده شده است که به خانم ها سمت سرلشکری دادهاند و سرلشکری یعنی میتواند در تصمیم گیری های سیاسی و نظامی وارد شود ولی هنوز یک استاندار زن در سوریه نداریم.
وی افزود: موانعی که برای رسیدن زن به این جایگاه وجود دارد را میتوانیم برشماریم. یکی از این موانع برداشت غلطی است که از دین اسلام داریم. اسلام از بدو ظهورش زن را محترم شمرده است و جایگاه ویژهای برایش در نظر گرفته است و در هیچ دینی به زن چنین جایگاهی داده نشده است. خود پیامبر اکرم صلی الله اجازه دادند که زنان در امور حکومت مشارکت داشته باشند. از جمله میتوان به حضرت خدیجه اشاره نمود و همچنین حضرت زهرا که حلقه وصل بین نبوت و امامت بود و از آن طرف هم حضرت زینب را داریم و بحث کربلا که نقش حضرت زینب مشخص می باشد. دومین چیزی که میتوان مطرح کرد این است که ما باید روی تربیت اجتماعی سیاسی جامعه عرب کارکنیم. جامعه عرب بین دختر و پسر فرق می گذارد. زنان نصف جامعه را تشکیل می دهند و باید قبول کنیم که اسلام برای زن کرامت قائل شده است و زن می تواند نوآوری کند و زندگی را حفظ کند و ما اگر نخواهیم به زنان اجازه بدهیم که خودش را در اجتماع نشان دهد یک جامعه شکست خورده و عقب مانده خواهیم داشت و زن اسیر آداب و سنتهای غلطی می شود که مخالف دین ماست.
خانم دکتر قدور در پایان به نقش شهید سردار سلیمانی در جنگ سوریه نیز اشاره و بیان کرد که اگر شهید سلیمانی نبود و خون پاک و مطهر شهید سلیمانی نبود سوریه و عراق در مقابل تروریسم جهانی سقوط میکرد و نمیتوانست در مقابل قدرت های شر و تجاوزگر مقابله کند. وی همچنین در مورد جزئیات وقایعی که در جنگ سوریه پیش آمده بود؛ از قبیل سر بریدن ها، شکم زنان باردار پاره کردن ها و جنین را خارج کردن و سوزاندن سخن گفت و بیان نمود: ما میخواهیم این وعده را به شما بدهیم که راه شهید را مستحکمتر ادامه خواهیم داد چون راه ایشان یک مکتب است و همانطور که دشمنان امام حسین نابود شدند دشمنان شهید هم نابود خواهند شد و همانطور که خط نورانی امام حسین باقی می مانند خط نورانی این شهید بزرگوار هم باقی خواهد ماند. راه عشق و امانت داری شهید حتماً می ماند و ما سعی می کنیم فرزندانمان را مطابق با مکتب ایشان تربیت کنیم. با خون شهید این عهد را می بندیم که همانطور که ایران در کنار ما بود ما هم در کنار شما هستیم. ایران در جنگ سوریه مشخص کرد که دوست سوریه است.
در پایان خانم دکتر مشکین فام رییس پژوهشکده زنان و دبیر نشست مطالب ارائه شده را جمع بندی نموده و از همکاران و شرکت کنندگان تشکر کرد.
لینک آفلاین وبینار:
https://meeting.alzahra.ac.ir/l3zl34jdxfd9/
تاریخ:
1400/12/16
تعداد بازدید:
1291
منبع:
فیلم مرتبط
صوت
مشاهده نظرات
(
تعداد نظرات
0
)
نظرات کاربران
ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن:
توضیحات
کد امنیت
تمامي حقوق سايت براي
دانشگاه الزهرا ( س )
محفوظ است.