۱۴۰۴ سه شنبه ۲۴ ارديبهشت

سخنرانی خانم دکتر بتول مشکین فام، رئیس پژوهشکده زنان در رادیو گفت‌وگو

سخنرانی خانم دکتر بتول مشکین فام، رئیس پژوهشکده زنان در رادیو گفت‌وگو

فرصت رسانه برای تبیین چالش‌های هویتی تربیت در اربعین

برنامه «ساعت بیست و چهار و یک دقیقه» با هدف معرفی و آگاهی‌بخشی علوم‌شناختی در قالب نبردها، دیپلماسی و نهایتاً جنگ‌های شناختی هم در قالب‌های صلح مبتنی بر علوم‌شناختی و هم در قالب فضای عمومی عملکرد در چارچوب علوم‌شناختی در بستر رسانه به روی آنتن رادیو گفت‌وگو رفته است. این میزگرد، با استفاده از تکنیک‌های علوم‌شناختی به گفتمان‌سازی بر مبنای تکنیک‌های رسانه‌ای در حوزه شناختی می‌پردازد.
در قسمت نهم از فصل پنجم برنامه «ساعت بیست و چهار و یک دقیقه»، خانم دکتر معصومه نصیری به‌عنوان کارشناس مجری با آقای دکتر علیرضا داودی، کارشناس رسانه و علوم‌شناختی و خانم دکتر بتول مشکین فام دانشیار گروه زبان و ادبیات عربی و رئیس پژوهشکده زنان دانشگاه الزهرا (س) در مورد قدرت شناختی، زنان و قدرت ارتباطات سازی‌ به گفتگو پرداختند.
رییس پژوهشکده زنان بیان نمود: بر اساس مسائل قرآنی ما امت واحده هستیم، پس ایجاد امت واحده هدف، درد و غم مشترک میان کشورهای اسلامی است که برای تحقق آن باید تلاش کنیم. جالب این است که دین و شریعت ما برای ایجاد امت واحده تلاش کرده است. این حقیقت را می‌توان در عبادات و مناسکی مانند حج به‌روشنی دید چرا که در یک‌زمان، لباس، مکان و قبله واحد مشاهده می‌شود. این حرکت تمرینی برای تشکیل امت واحده‌ای است که مد‌نظر قرآن است. این اصل اساسی در نماز جماعت، ماه رمضان و... جریان دارد. و همانگونه که می دانید در دین اسلام روزه سکوت حرام است یعنی دین ما تأکید بر ارتباطات دارد و این موضوع برای زنان ویژه است. ائمه در خصوص اربعین تأکید دارند که در آن تاریخ مشخص در سرزمین کربلا گرد هم بیایید. درباره عید غدیر هم بر یکی شدن توصیه می‌کنند بنابراین دین و مذهب ما کمک می‌کند به سمت امت واحده حرکت کنیم. پس اساس امت واحده ارتباط است.
خانم دکتر مشکین فام افزود: یکی از کارهایی که در دانشگاه الزهرا انجام شده است گفتگوی زنان پژوهشگر درباره مطالعات و تحقیقات انجام شده بود، بدین ترتیب دردی که هر شخصی نسبت به خانواده، اطرافیان و جامعه دارد را با بانوان دیگر مطرح می‌کند، سپس پژوهش‌های خود را در سطح جامعه عملیاتی می‌کند.
در حال حاضر مراکز پژوهشی زیادی داریم که مانند جزیره‌های بدون ارتباط باهم در زمینه زنان کار می‌کنند. درحالی‌که برای حل مشکلات باید با هم ارتباط داشته باشیم. رهبری در دیداری که در ماه مبارک رمضان با دانشجویان داشتند بر موضوع گفتگو تأکید داشتند. ایشان از پاکستان و عراق نام ‌بردند. عرب‌ها در زبان خود می‌گویند انسان دشمن آن چیزی است که نمی‌شناسد، وقتی من طرف مقابلم را نشناسم با او دشمن می‌شوم. زنان به دلیل قدرت شناختی مؤثر خود می‌توانند در ارتباطات نقش بالایی داشته باشند. خانم‌ها می‌توانند با هم گفتگو کنند اما مشکل این است که این گفتگوها جهت ندارد و در حد سخن باقی می‌ماند درحالی‌که این ارتباطات باید تکمیل شود.
متن کامل سخنرانی در لینک ذیل قابل مشاهده است. http://radiogoftogoo.ir/NewsDetails/?m=170106&n=1080669

تاریخ:
1401/06/16
تعداد بازدید:
383
منبع:
فیلم مرتبط
صوت
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن:
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
دانشگاه الزهرا
 تهران،خیابان ونک،ده ونک ، دانشگاه الزهرا(س)،ساختمان خوارزمی، طبقه ششم، پژوهشکده زنان کدپستی : 1993893973
تلفن : 982188058926+ , 982188049809+ فاکس : 982188067895+
 WRC[at]alzahra.ac.ir
تمامي حقوق سايت براي دانشگاه الزهرا ( س ) محفوظ است.