۱۴۰۴ سه شنبه ۲۴ ارديبهشت

حضور معاونین پژوهشکده زنان در نشست تخصصی «جایگاه و نقش زنان در چند جانبه‌گرایی»

حضور معاونین پژوهشکده زنان در نشست تخصصی «جایگاه و نقش زنان در چند جانبه‌گرایی»

کمیسیون ملی یونسکو- ایران

نشست تخصصی «جایگاه و نقش زنان در چند جانبه‌گرایی» به همت کمیسیون ملی یونسکو- ایران و با همکاری معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، وزارت امور خارجه، وزارت ورزش و جوانان و مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، شهرداری تهران، دانشگاه تهران و مؤسسه صیانت از حقوق زنان در تالار ایوان شمس تهران برگزار شد.

دکتر لیلا ثمنی سرپرست معاونت پژوهشی و دکتر صدیقه عباسی سرپرست معاونت اجرایی پژوهشکده زنان در این نشست تخصصی که صبح روز سه‌شنبه مورخ 4 بهمن 1401 در تالار ایوان شمس برگزار شد؛ حضور یافتند.
در ابتدای نشست، دکتر علی‌اکبر متکان دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو- ایران در سخنان خود با اشاره به تأثیر انقلاب اسلامی ایران در تحول زنان در جامعه اظهار کرد: یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی، تحول و پیشرفت اساسی نقش و فعالیت زنان و حضور آن‌ها در مسئولیت‌های مختلف در اداره امور جامعه بود که البته ما نتوانستیم این فعالیت‌ها را به‌درستی تدوین، تبیین و ارائه کنیم. از آن‌سو دنیای استعمار و استکبار توانست از ابزار رسانه استفاده کند و چهره دروغینی از سیما و جایگاه زن ایرانی به دنیا عرضه کند؛ حدود یک‌ماه قبل بود که آن‌ها تلاش کردند تا در سازمان ملل، نقش و جایگاه زن را در ایران مخدوش کنند، به‌طوری که در سفری که این اواخر به پاریس داشتم، مشاهده کردم رسانه‌های غربی از زن ایرانی چهره‌ای عقب‌افتاده ترسیم کرده‌اند.
دکتر سمیه رفیعی نماینده مجلس شورای اسلامی و رئیس فراکسیون محیط زیست سخنران بعدی نشست تخصصی «جایگاه و نقش زنان در چندجانبه‌گرایی» بود که در بخشی از سخنانش گفت: امروز چندجانبه‌گرایی یکی از اهداف مهم کشورهای دنیا برای مقابله با یک‌جانبه‌گرایی و پایین کشیدن عصر خودکامگی است. امروز عصر ارتباطات است و همه بسترها این موضوع را تقویت می‌کند. امروز بحث نقش‌آفرینی سلاطین و دوره‌های پایداری یک‌جانبه تمام شده است. او با اشاره به لزوم تلاش برای تغییر باورها در مقابله با اقدام کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد، عنوان کرد: این اقدام، چندجانبه‌گرایی را زیر پا گذاشت چرا که رأی به اراده سیاسی یک تفکر داده شد. ما باید تلاش کنیم که این سنت خطرناک برداشته شود و برای نیل به این هدف باید از ظرفیت و پتانسیل یونسکو بهره برد. ما باید برای استفاده از ظرفیت خانم‌ها در رویکرد چندجانبه‌گرایی، برنامه‌های غنی و مشترکی داشته باشیم و امیدوارم دنیا برای همه جای بهتری برای زندگی باشد.
در ادامه نشست دکتر احمد پاکتچی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در یونسکو هم تأکید کرد: یونسکو یک سازمان چندجانبه‌گراست و سال‌هاست که مسئله زنان به عنوان یکی از اولویت‌های یونسکو مطرح است.
وی اظهار داشت: چندجانبه‌گرایی در تقابل با یک‌جانبه‌گرایی، تحکم، خودمحوری دولت‌ها و قدرت‌های جهانی این فرصت را فراهم می‌کند که حرف دولت‌ها و ملت‌ها شنیده شود. او با اشاره به این‌که باید درباره بررسی نقش زنان در چندجانبه‌گرایی دقت داشت، گفت: تا به حال در عرصه دیپلماسی، بیشتر آقایان مشغول بوده‌اند و البته چه خوب است که خانم‌ها هم بیایند و مشارکت اجتماعی گسترده‌تری داشته باشند و این یک رویکرد خوب و درست است اما مساله فقط این نیست. این‌که درصد مشارکت زنان در دیپلماسی جهانی، افزایش یابد مسئله نیست و این موضوع نگاهی ژرف‌تر می‌خواهد؛ چراکه اساساً چندجانبه‌گرایی یک پدیده زنانه است.
دکتر محمدعلی زلفی‌گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری دیگر سخنران این نشست، بیان نمود: پس از پیروزی انقلاب اسلامی امکان حضور بانوان ایرانی در عرصه‌های مختلف بروز و ظهور جدی پیدا کرد و رسمیت عینی یافت و شکر که نقش بانوان سرزمین ما در جورچین استعدادها جدی گرفته شد.
او افزود: اگر بخواهیم جورچین دانایی بشریت را متوازن و هماهنگ ببینیم، راهی جز این نیست که نقش بانوان در همه جوامع مختلف به رسمیت شناخته شود. امروز شاهدیم اقلیم سیاسی دنیا در حال تغییر جدی از اقلیم تک‌محور، خودکامه و یک‌جانبه‌گرایی تک‌ساحتی، به سمت اقلیم چندجانبه‌گرایی چندساحتی است و این باید با به رسمیت شناختن فرهنگ‌ها و مذاهب مختلف و ادیان همراه باشد. چنان‌چه امروز جامعه بشریت، به این نتیجه رسیده که هر فرهنگ، نژاد و دینی، اثربخشی خاص خودش را دارد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اظهار داشت: این که مقام معظم رهبری «جهاد تبیین» را مطرح کردند، به این دلیل بود که ما نتوانسته‌ایم به‌خوبی داشته‌ها را حتی به نسل جوان داخل کشور معرفی کنیم و متأسفانه به‌طور مداوم از آن سو نداشته‌ها و محدودیت‌ها عرضه می‌شوند. در پازل استعدادهای ملی باید نقش بانوان جدی گرفته شود و به‌‌ویژه در آموزش عالی، باید کاری کرد که امکان اثربخشی افزایش یابد ضمن آن‌که خروجی چنین نشست‌هایی باید منتج به راهکار شود. من امیدوارم همانطور که در دولت سیزدهم مدیریت شد تا کنگره زنان تاثیرگذار برگزار شود، این همایش‌ها و نشست‌ها سرآغاز راهی نو باشد و استمرار داشته باشد.
در ادامه نشست، دکتر انسیه خزعلی معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور ضمن تبریک به‌مناسبت ایام ماه رجب، در سخنان خود تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران به چندجانبه‌گرایی معتقد است و همواره با تمرکز بر تقویت این موضوع با یک‌جانبه‌گرایی مخالفت ورزیده است؛ چنان‌چه نقش چندجانبه‌گرایی در دیپلماسی سیاسی و اقتصادی ایران به وضوح قابل رؤیت است. اما در حوزه زنان ضمن پذیرش چندجانبه‌گرایی واقعیت این است که وقتی ما متفاوت هستیم، چرا مساوی به ما نگاه می‌شود؟ ما متفاوت هستیم و باید متفاوت دیده شویم. این رویکرد به نفع زن است و از تحمیل جلوگیری می‌کند و ارزش‌گذاری بر تقدس مقام مادری و همسری است.
در بخش های دیگری از این نشست تخصصی، پیام دکتر مرضیه افخم مدیرکل زنان و حقوق بشر وزارت امور خارجه، پیام ویدئویی دکتر افسانه نادی‌پور سفیر جمهوری اسلامی ایران در دانمارک و پیام دکتر حمیرا ریگی سفیر جمهوری اسلامی ایران در برونئی در قالب یک ویدئو ارائه شد.
در ادامه نشست تخصصی «جایگاه و نقش زنان در چندجانبه‌گرایی» پنل‌ تخصصی با موضوعات محوری زنان و چندجانبه‌گرایی، ظرفیت‌ها و راهبردها، شناسایی راهکارهایی جهت افزایش حضور زنان در چندجانبه‌گرایی، نقش زنان ایرانی در رویکرد چندجانبه‌گرایی جمهوری اسلامی ایران، بحران‌های مشترک جهانی و تأثیرگذاری اقدامات چندجانبه‌گرایی زنان، تأثیرگذاری زنان بر توسعه روند چندجانبه‌گرایی در بسترهای منطقه‌ای و جهانی، مقایسه رویکردهای چندجانبه‌گرایی در ایران و کشورهای اسلامی، اقدامات و تصمیمات اثرگذار بر حضور زنان در عرصه‌های مختلف چندجانبه‌گرایی، چالش‌های پیش‌روی زنان در فعالیت‌های چندجانبه‌گرایی و ارائه راه‌حل‌های مناسب برگزار شد.
در پایان نیز حضار پرسش‌های خود را مطرح کردند.
 
 
 

تاریخ:
1401/11/09
تعداد بازدید:
164
منبع:
فیلم مرتبط
صوت
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن:
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
دانشگاه الزهرا
 تهران،خیابان ونک،ده ونک ، دانشگاه الزهرا(س)،ساختمان خوارزمی، طبقه ششم، پژوهشکده زنان کدپستی : 1993893973
تلفن : 982188058926+ , 982188049809+ فاکس : 982188067895+
 WRC[at]alzahra.ac.ir
تمامي حقوق سايت براي دانشگاه الزهرا ( س ) محفوظ است.