۱۴۰۴ سه شنبه ۲۴ ارديبهشت

رونمایی از طرح ملی "پایگاه جامعه اطلاعاتی زنان و خانواده"

رونمایی از طرح ملی "پایگاه جامعه اطلاعاتی زنان و خانواده"

پژوهشکده زنان

پایگاه جامع اطلاعاتی زنان و خانواده برای نخستین بار در کشور، با حضور خانم دکتر زهرا ناظم بکائی سرپرست دانشگاه الزهرا، آقای دکتر سعید رضایی شریف آبادی رئیس انجمن علمی کتابداری ایران، آقای دکتر عبدالرضا مجدالدین مدیرکل دفتر هماهنگی دانش، صنعت و بازار معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری و جمعی از مسئولان حوزه علم اطلاعات و دانش‌شناسی، در سالن دکتر تورانی دانشگاه الزهرا رونمایی شد.
همزمان با اعیاد شعبانیه، مراسم رونمایی از طرح ملی "پایگاه جامع اطلاعاتی زنان و خانواده" توسط پژوهشکده زنان و با همکاری روابط عمومی دانشگاه الزهرا (س)، با حضور مسئولان کشوری و مسئولان، اساتید، کارمندان و دانشجویان دانشگاه به صورت حضوری و مجازی در تاریخ 8 اسفندماه 1401 برگزار شد.
در شروع مراسم خانم دکتر فاطمه فیاض مجری برنامه و عضو هیات علمی پژوهشکده زنان توضیحاتی در مورد طرح ارائه داد.
سپس خانم دکتر زهرا ناظم بکائی، سرپرست دانشگاه الزهرا(س) ضمن خوش آمدگویی، ایام شعبانیه را به حضار و شرکت کنندگان مجازی تبریک عرض کرد. وی با بیان اینکه وجود داده‌های درست، واقعی و دسترسی به آنها بستری برای اتخاذ تصمیمات مهم و فوری است، افزود: ویژگی خاص این داده‌ها در سیالیت و حالت دینامیکی آنها نهفته است. لذا باید مرتبا و مداوم در حال کسب اطلاعات واقعی، راستی آزمایی داده‌ها و مهمتر از آن، تجزیه و تحلیل داده‌ها بود. سرپرست دانشگاه الزهرا ادامه داد: امروز پس از حدود یک سال تلاش وسیع و پیگیری‌های مجدانه عزیزان، می‌توانیم اولین پایگاه جامع اطلاعاتی زنان و خانواده را در دانشگاه الزهرا رونمایی کنیم و در این پایگاه رصد پیشرفت و موقعیت بانوان در حوزه های مختلف را انجام دهیم. خانم دکتر بکائی تأکید کرد: با توجه به تعریف اهداف کلان و مأموریت خاص به عنوان تنها دانشگاه جامع بانوان کشور و جهت ارائه الگوی زن مسلمان فرهیخته و تحول‌آفرینی در جامعه، خود باید مرکزیت آمار جدی و دقیق حوزه زنان و حضور اجتماعی، علمی، هنری، ورزشی، علوم انسانی، قرآنی و پزشکی آنان در کشور را داشته باشد. سرپرست دانشگاه الزهرا با تأکید بر اینکه این مرکز باید به یک پایگاه خلاق و نوآور و در عین حال پیشرو در امور مرتبط با زنان و خانواده تبدیل شود، گفت: در مرحله بعد تجزیه و تحلیل داده‌ها و پیرو آن شناسایی خلاء‌ها و آسیب‌ها نیز باید در دستور کار قرار گیرد و در مراحل گسترش خود، زبان‌های انگلیسی و عربی و سایر زبان ها را نیز تحت پوشش قرار دهد. وی درباره پایگاه جامع اطلاعاتی زنان و خانواده دانشگاه الزهرا گفت: این پایگاه باید مرجع اطلاعات قابل اعتماد باشد و حضور واقعی بانوان در جامعه را منعکس کند؛ زیرا پیشرفت‌های بانوان پس از انقلاب اسلامی در داخل و خارج به خوبی بیان نشده است. خانم دکتر بکائی با تشکر از دست اندرکاران پرتلاش این پروژه عظیم و مهم بر حساسیت در انتقال داده‌ها تأکید کرد و افزود: این پایگاه در چشم انداز خود نباید فقط یک مرکز داده بماند، بلکه باید شروعی برای تبدیل شدن به یک مرکز داده‌های بزرگ (Big data) و مرجعی برای اطلاعات زنان و خانواده در سراسر کشور و حتی فراتر از آن باشد. سرپرست دانشگاه الزهرا درخصوص موفقیت بانوان کشور بعد از انقلاب اسلامی با همه فراز و فرودها، تصریح کرد: امروزه بانوان ما حدود 30 درصد اعضای هیات علمی دانشگاه‌های کشور را تشکیل می‌دهند و این در حالی است که در پیشرفته‌ترین کشورها فقط حدود 40 درصد محققانشان خانم هستند که این توانمندی بالا و تلاش بسیار بانوان ما را نشان می دهد. وی با بیان اینکه لازم است راهکارهایی برای جذب نخبگان خانم و دختران جوان موفق داشته باشیم و مشوق‌هایی برای این مهم در نظر بگیریم، گفت: این رونمایی آغاز یک راه مهم و شروع مسیر ضروری برای پیشرفت زنان در کشور اسلامی ایران است. لذا از همه متخصصان و صاحب نظران دعوت می‌کنم برای کامل شدن این سامانه با ما همکاری و همفکری کنند تا مدیریت داده‌ها به خوبی انجام گیرد. وی گفت: امروز دانشگاه الزهرا مفتخر است که اولین پایگاه جامع اطلاعاتی زنان و خانواده را به نام مبارک خود در تاریخ علم کشور ثبت کند و امیدوار است با کمک نهادهای مسئول و ذی ربط بتواند به زودی این مرکز را به یک مرکز داده‌های بزرگ در حوزه زن و خانواده به صورت مرجعی دقیق و قابل اعتماد به منظور تبیین پیشرفت و تلاش مستمر زنان کشورمان تبدیل کند.

در ادامه خانم دکتر مریم پاکدامن، مجری طرح پایگاه جامع اطلاعاتی زنان و خانواده دانشگاه الزهرا با شرح روند تدوین طرح در چهار مرحله مختلف از سال 1399 تا 1401 به اهمیت این پایگاه در جهاد تبیین و انعکاس تصویری متقن و علمی از روند رو به رشد حضور و موفقیت های زنان پس از انقلاب اسلامی اشاره و از دغدغه مندی خانم دکتر مشکین فام به عنوان ریاست پژوهشکده زنان دانشگاه الزهرا در به ثمر رساندن این طرح ملی تقدیر کرد.
خانم دکتر ملوک السادات حسینی بهشتی؛ عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) در خصوص نظام مفاهیم و ایجاد هستی شناسی زن و خانواده توضیحاتی بیان نمود. وی ضمن خوشحالی از ایجاد این پایگاه در دانشگاه الزهرا(س)، ابراز امیدواری کرد این پایگاه دستخوش مشکلاتی نظیر تغییر مدیریت و بودجه نکردد و در سطح ملی و بین المللی تاثیرگذار باشد. در پایان وی در زمینه در اختیار قرار دادن پایان نامه های ایرانداک، تشکیل اصلاح نامه و چندزبانه کردن این پایگاه با پژوهشکده زنان اعلام آمادگی کرد. آقای دکتر عبدالرضا مجدالدین، مدیرکل دفتر هماهنگی دانش، صنعت و بازار معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری، در خصوص زیر ساخت های فناوری در کشور، نقش آفرینی در اقتصاد، استارت آپ ها، اعلام همکاری در دو بخش جمعیت و خانواده (ستاد سلولی) و... توضیحاتی مفصل ارائه داد. وی در کنار این پایگاه، ایجاد مرکز نوآوری بانوان و خانواده را پیشنهاد کرد و ضمن عرض خسته نباشید به همکاران این طرح ملی برای موفقیت این طرح ابراز امیدواری کرد. در ادامه، آقای دکتر سعید رضایی شریف آبادی، استاد علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه الزهرا(س) و رئیس انجمن علمی کتابداری ایران به سخنرانی پرداخت. وی به دستاوردهای 44 ساله انقلاب اسلامی و قدرت نظامی و پیشرفت در بسیاری از حوزه ها اشار کرد و اهمیت این طرح ملی را در راستای شعار دانشگاه الزهرا(س) مبنی بر قطب علمی زنان بودن، دانست و افزود: دانشگاه باید زیرساخت ها را فراهم کند تا قطب علمی زنان شود و این رسالت بزرگ با داشتن ظرفیت های موجود در دانشگاه الزهرا(س) از جمله 10 هزار دانشجوی دختر امکان پذیر است. دانشگاه با داشتن مرکز دانش در حوزه زن و خانواده باید زنان آینده ساز ایران را پرورش دهد.
آقای دکتر رضایی شریف آبادی به پایگاه های ایجاد شده زنان در کشورهای دیگر اشاره کرد و افزود جوامع دیگر بیشتر از ما در این زمینه اقدام کرده اند. وی درخصوص اهمیت داده و اطلاعات توضیحاتی ارائه داد و افزود؛ برنامه ریزی در مورد پیشرفت بدون داده و اطلاعات امکان پذیر نیست. آقای دکتر شریف آبادی با اشاره به جایگاه والای زن در فرهنگ ایرانی، ضرورت جمع آوری داده و اطلاعات برای زنان در ایران را بیان کرد و گفت: بزرگترین کار در این پایگاه بوجود آوردن ابزاری است برای کسانی که بخواهند در حوزه زنان تحقیقاتی انجام دهند و نیاز به داده هایی در این حوزه دارند و چه دانشگاهی مستحق تر از دانشگاه الزهرا(س). وی افزود: امروز این پایگاه در خانه خود، در دانشگاه الزهرا، رونمایی می شود و این امر مبارکی است.
آقای دکتر شریف آبادی در پایان سخنان خود از پژوهشکده زنان و خانم دکتر مشکین فام، مجری طرح و کلیه عزیزانی که در اجرای این طرح ملی همکاری داشته اند؛ تشکر کرد. سپس مراسم رونمایی پایگاه با حضور سرپرست و اعضای محترم هیات رئیسه دانشگاه، رییس پژوهشکده زنان و سخنرانان ویژه انجام شد و صفحه اول پورتال پایگاه جامع اطلاعاتی زنان و خانواده به آدرس : www.womendb.alzahra.ac.ir برای عموم به نمایش در آمد.
در بخش پایانی این آیین از سازمان اسناد وکتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران، پایگاه مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی، پایگاه اطلاعات علمی سیویلیکا و نهاد خانه کتاب و ادبیات ایران به عنوان حامیان علمی طرح ملی پایگاه جامع اطلاعاتی زنان و خانواده تقدیر شد.
همچنین از اعضای کارگروه اجرایی این طرح؛ خانم‌ها: دکتر مریم پاکدامن نایینی، دکتر صدیقه عباسی، دکتر نعیمه نجفی، فرزانه شکری، عشرت صادقی، حوریه آقابابا، مهندس فاطمه عسگری و الهه آقاجان و سایر حامیان و پشتیبانان طرح پایگاه جامع اطلاعاتی زنان و خانواده تقدیر به عمل آمد.
 
لینک های مرتبط:
https://www.irna.ir/news/85042857 
 
https://sinapress.ir/news/452050/ 
 
https://www.lisna.ir/library/item/6018 
 
 
 
 
 
 
 
https://www.mehrnews.com/news/5721453/
 
 
    
    
    
    
    
     
     
     
     
     

تاریخ:
1401/12/09
تعداد بازدید:
309
منبع:
فیلم مرتبط
صوت
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن:
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
دانشگاه الزهرا
 تهران،خیابان ونک،ده ونک ، دانشگاه الزهرا(س)،ساختمان خوارزمی، طبقه ششم، پژوهشکده زنان کدپستی : 1993893973
تلفن : 982188058926+ , 982188049809+ فاکس : 982188067895+
 WRC[at]alzahra.ac.ir
تمامي حقوق سايت براي دانشگاه الزهرا ( س ) محفوظ است.