نشست تخصصى با عنوان؛ "مدیریت پیشگیری و درمان بیماری های زنان با تدابیر تغذیه در طب ایرانی" با هدف جوانی جمعیت و سلامت زنان، توسط پژوهشکده زنان، با همکاری مدیریت برنامه، بودجه و تحول سازمانی و با سخنرانی حکیم مهدی عزت اللهی، مورخ 9 اردیبهشت 1403 در سالن دکتر تورانی برگزار شد. این نشست با حضور اعضای هیات علمی و غیرهیات علمی دانشگاه الزهرا (س) و همچنین به صورت مجازی نیز مورد استقبال قرار گرفت.
در ابتدای این نشست حکیم عزت اللهی بیان کرد: سردی و گرمی به عنوان دو عنصر اولیه خلقت شناخته میشوند و سردی به معنی بی انرژی بودن و گرمی به معنی پر انرژی بودن است. در این نشست حکیم عزت اللهی در مورد مزاج ها و آسیب هایی که تغذیه نامناسب بر بدن و روح و روان انسان وارد می نماید، بیاناتی را ایراد نمود.
وی در ادامه به انواع مزاج اشاره نمود و در مورد عناصر چهارگانه شامل آتش، هوا، آب و خاک و تاثیر هر کدام بر ویژگی های جسمانی انسان و اینکه هر کدام از موارد فوق الذکر چه طبعی دارند اشاره کرد و گفت: طبع آتش: گرم و خشک، طبع هوا: گرم و تر، طبع آب: سرد و تر و طبع خاک: سرد و خشک است و هر کدام از این طبع ها اگر در فردی غالب شود خصوصیات ویژه ای را بر آن فرد عارض می نماید. سپس ایشان خاک را به سودا، آب را به بلغم، هوا را به دم و آتش را به صفرا تعبیر نمود و در ادامه بحث در خصوص عادات غذایی، نوع و میزان استفاده از تغذیههای هر فصل و هر یک از موارد فوق توضیحات مفصلی ارائه نمود.
همچنین وی نکاتی را در خصوص چگونگی حفظ قوه نامیه باروری در خانم ها و عواملی که باعث کاهش و از دست رفتن باروری در خانم ها می شود را بیان کرد و راهکارهایی را در مورد پیشگیری و رفع بیماری های زنان ارائه نمود.
در پایان بحث حکیم عزت اللهی به پرسشهای شرکت کنندگان پاسخ داد و راهکارهایی را به منظور بهبود وضعیت جسمانی بدن بانوان ذکر کرد.
http://vstore.alzahra.ac.ir/index.php/s/SPnFDz68AgRcFCG