۱۴۰۴ شنبه ۲۱ ارديبهشت

ارائه دستاوردهای پژوهشی دانشگاه الزهرا(س) در حوزه خانواده

اجلاس بین المللی خانواده، آینده، پیوندهای پایدار 28 آذر 1403

اجلاس بین المللی خانواده، آینده، پیوندهای پایدار روز چهارشنبه 28 آذر 1403 ساعت 8:30 الی 16 در مرکز همایش‌های بین المللی صدا و سیما برگزار شد. در حاشیه این اجلاس نمایشگاه دستاوردهای علمی و پژوهشی مراکز پژوهشی فعال در عرصه خانواده برپا شد. دانشگاه الزهرا(س) (گروه مطالعات خانواده و زنان و اندیشکده زن و جامعه و پژوهشکده زنان و ...)، اندیشکده تجربه نگاری زن و خانواده دانشگاه جامع امام حسین (ع)، گروه مطالعات زنان و خانواده دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران، مرکز آموزش‌های تخصصی جهاددانشگاهی واحد هنر، جهاد دانشگاهی واحد الزهرا(س)، تبیان دستیار زندگی، سازمان نشر آثار و ارزش‌های مشارکت زنان در دفاع مقدس و انجمن علمی هنرهای تجسمی ایران در بخش نمایشگاهی اجلاس حضور داشتند.

در غرفه دانشگاه الزهرا(س) علاوه بر معرفی نمونه‌ای از کتب، طرحهای پژوهشی، مجلات، رساله و پایان نامه های پژوهشگران دانشگاه، لیست مراکزی که در کشور در زمینه خانواده فعال هستند برای آشنایی بیشتر متخصصین این حوزه ارائه گردید. همچنین رویدادهای برگزاری با محور برنامه در سال های اخیر در دانشگاه الزهرا(س) به صورت کلیپ نمایش داده شد. دکتر نقی زاده مسئول جهاد دانشگاهی الزهرا(س) نیز با اشاره به اقدامات مرتبط در قالب بروشور، زمینه ها و ظرفیت های همکاری را به بازدیدکنندگان معرفی نمودند. یکی از بخش های قابل توجه ارائه آثار هنری با محور برنامه بود. هنرمندان حاضر در نمایشگاه به صورت عملی به اجرای کارهای هنری پرداختند. دکتر بتول مشکین فام رئیس پژوهشکده زنان و دکتر محبوبه موسیوند معاون پژوهشی پژوهشکده به عنوان نمایندگان دانشگاه الزهرا(س) در غرفه حضور داشتند و ظرفیت های موجود را به بازدیدکنندگان معرفی نمودند که با استقبال ایشان برای افزایش تعاملات همراه بود.

میهمانان ویژه اجلاس؛ ریاست جمهور، ریاست مجلس شورای اسلامی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاونت زنان و خانواده رئیس جمهور، ریاست شورای شهر تهران، ریاست دانشگاه الزهرا(س)، ریاست مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی بودند که با حضور در بخش نمایشگاهی از تلاش ها و پژوهش های صورت گرفته قدردانی نموده و حمایت از کاربردی نمودن پژوهش ها در این حوزه را اعلام نمودند.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس با اشاره به اینکه یکی از رویکردهای این مرکز اقدامات در حوزه تقویت نهاد خانواده است، گفت: موضوع خانواده از مباحثی است که با وجود اهمیت آن، کمتر در کشور مورد توجه قرار گرفته یا اگر هم مورد توجه قرار گرفته با مباحثی چون جوانان، زنان و یا مواردی از این دست مورد اشتباه واقع شده است. موضوع خانواده از کلان مباحثی است که باید مورد توجه پژوهشگران، تصمیم‌سازان و سیاستگذاران قرار گیرد و گفتمان بررسی مسایل این حوزه و راهکارهای رفع آنها در بین مردم و مسئولان شکل گیرد.

مرکز پژوهش‌های مجلس با توجه به مواردی که ذکر شد و اهمیت موضوع خانواده، با همکاری انجمن علمی توانمندسازی زنان و خانواده ایران، اجلاس یک روزه «خانواده، آینده، پیوندهای پایدار» را برگزار نمود. با توجه به اهمیت موضوع خانواده، آقای دکتر پزشکیان رئیس جمهور و آقای دکتر قالیباف رئیس مجلس سخنرانان اصلی این اجلاس بودند، علاوه بر روسای قوه مجریه و مقننه تعداد کثیری از فعالان و پژوهشگران حوزه زنان و خانواده و همچنین مسئولان حوزه زنان و خانواده به عنوان مهمان و سخنران در این اجلاس حضور داشتند.

در اجلاس «خانواده، آینده، پیوندهای پایدار» دو نشست تخصصی در دو نوبت صبح و عصر با عناوین «الزامات خانواده پایدار در جوامع امروزی» و «راهکارهای حفظ و گسترش خانواده محوری» برگزار شد که در آن افراد شاخص و فعال حوزه خانواده همچون، حجت الاسلام مهدی هادی رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه، دکتر غلامعلی افروز رئیس اندیشکده خانواده مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، دکتر فریبا علاسوند عضو هیات علمی پژوهشکده زن و خانواده، دکتر فاطمه محمدبیگی رییس محترم فراکسیون زنان و خانواده مجلس دکتر دینا سلیمان استاد دانشگاه ملی اندونزی، دکتر علی سرگزی رییس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس، دکتر فهیمه فرهمندپور دبیر محترم ستاد زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر سمیه رفیعی نایب رییس فراکسیون زنان و خانواده مجلس حضور داشته و به بحث و گفتگو حول محورهای نشست تخصصی پرداختند.

در این اجلاس سیاست‌ها و قوانین کلان حوزه خانواده و همچنین آینده پژوهشی و آینده نگری در این زمینه مورد بررسی و ارزیابی تخصصی قرار گرفت و با تاکید بر باز طراحی بسترهای سیاست گذاری و قانون‌گذاری در حوزه زنان و خانواده در تلاش بوده تا رویکردهای نظری و تجربیات اجرایی را بهم مرتبط سازد تا از دل این ارتباط سیاستگذاری‌های بهینه و کارآمد در حوزه زنان تولید و طراحی شود.

همچنین در حاشیه این اجلاس یک روزه، نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی مراکز علمی به شرح فوق و نمایشگاه عکس خانواده‌های غزه و مردم مظلوم این منطقه در 5 موضوع با عناوین امید و آینده، خانواده‌، پیوندهای پایدار، مقاومت و حفظ ارزش‌ها، جنگ ویرانگر خانواده و همدلی بدون مرز، برگزار شد.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

تاریخ:
1403/09/28
تعداد بازدید:
102
منبع:
فیلم مرتبط
صوت
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن:
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
دانشگاه الزهرا
 تهران،خیابان ونک،ده ونک ، دانشگاه الزهرا(س)،ساختمان خوارزمی، طبقه ششم، پژوهشکده زنان کدپستی : 1993893973
تلفن : 982188058926+ , 982188049809+ فاکس : 982188067895+
 WRC[at]alzahra.ac.ir
تمامي حقوق سايت براي دانشگاه الزهرا ( س ) محفوظ است.