۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي

برگزاری وبینار زنان و سلامت بارورى در بحران کرونا

برگزاری وبینار زنان و سلامت بارورى در بحران کرونا

با همکاری اداره امور زنان سازمان منطقه آزاد کیش و پژوهشکده زنان دانشگاه الزهرا (س)

با همکاری اداره امور زنان سازمان منطقه آزاد کیش و پژوهشکده زنان دانشگاه الزهرا (س) وبینار "زنان و سلامت بارورى در بحران کرونا" با حضور خانم‌ها: دکتر مریم سلگی معاون پژوهشی پژوهشکده زنان به عنوان دبیر جلسه و دکتر مریم یارقلی جراح متخصص زنان و زایمان و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر به عنوان سخنران روز دوشنبه مورخ 3/8/1400 ساعت 19در فضای مجازی برگزار شد.
در این وبینار خانم دکتر مریم یارقلی جراح متخصص زنان و زایمان و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در مورد مسائل ضروری قبل از بارداری و کرونا و بارداری سخنرانی و به بیان نکات اساسی درمورد مسائل ضروری قبل از بارداری به شرح ذیل اشاره کرد.
وی بیان نمودکه ابتدا باید بررسی شود آیا شرایط اجتماعی، روانی و اقتصادی خانواده پذیرای حضور فرزند هست یا نه و یا اگر یک فرزند در خانواده وجود دارد آیا شرایط حضور فرزند دیگر در خانواده نیز وجود دارد. همچنین مواردی که مربوط به سلامت جسمی مادر می‌شود بایستی مورد بررسی قرار گیرد. ابتدا بایستی سلامت عمومی مادر بررسی شود و مشخص شود آیا مادر توانایی تحمل یک بارداری دیگر را دارد و عوارض بارداری و شیردهی را می‌تواند متحمل شود.
وی افزود: بررسی سلامتی پدر و مادر قبل از بارداری نظیر: "مادر استرس نباید داشته باشد، پدر استعمال دخانیات نباید داشته باشد، مراجعه به پایگاه سلامت و کنترل دیابت، فشارخون، قد، وزن و ... مادر" باید مورد بررسی قرار گیرد و معاینات لازم صورت بگیرد، با عفونت اقدام به بارداری نشود، ایمن‌سازی کامل یا واکسیناسیون (کزاز و هپاتیت و ..) صورت گیرد، اگر بارداری در اوایل پاییز باشد بایستی واکسن آنفولانزا نیز تزریق شود، قبل از اقدام به بارداری غربالگری سرطان دهانه رحم در خانم‌ها صورت گیرد، اگر ریسک‌هایی در خانواده مثل سرطان روده و سایر سرطان‌ها وجود دارد بایستی مورد بررسی بیشتر قرار گیرد، مادر قبل از بارداری بایستی آزمایش خون بدهد و از لحاظ ایدز، هپاتیت و سطح ویتامین D و ... بررسی شود، بررسی تیروئید کم کار و پرکار مادر، خانم‌هایی که چاق هستند عوارض بارداری زیادی دارند. در بارداری ذخایر کلسیم کاهش می‌یابد و باعث پوکی استخوان می‌شود که باید در حین بارداری از لبنیات به اندازه کافی یا از قرص های کلسیم استفاده شود
دکتر مریم یارقلی بیان کرد: خانواده‌ای سالم خواهد بود که مادر خانواده سالم باشد. وی درخصوص کرونا و بارداری گفت: اولین سوالی که برای ما مطرح است؛ این است که آیا در خصوص باردار شدن باید تا پایان کرونا صبر کرد؟
وی در پاسخ سوال بالا بیان نمود که لازم نیست برای باردار شدن نگران کرونا باشیم و باید در نظر داشته باشیم که کرونا سال‌های سال همراه ما هست و باید یک‌سری کارها را انجام دهیم و زندگی مان را ادامه دهیم. مثلا همه خانواده واکسینه شوند. خانم‌ها دو دوز واکسن را بزنند و اقدام‌ به ‌بارداری نمایند.
دکتر یارقلی افزود: تحقیقات نشان می‌دهد خانم‌هایی که دو دوز واکسن را تزریق کرده‌اند شدت علایم شان خیلی کاهش یافته است و بر اساس گزارشات رسیده در خانم‌هایی که واکسن تزریق کرده و بدون فاصله زمانی باردار شده‌اند هیچ عوارضی مشاهده نشده است و بانوان می‌توانند دوز دوم واکسن را در هشت هفتگی نیز تزریق کنند.
وی در ادامه به فواید بارداری و شیردهی پرداخت و گفت: در این مورد می‌توان به مهیا شدن سلامت روان خانم‌ها اشاره کرد چراکه در بارداری سطح استروژن و پروژسترون در هزار برابر افزایش می‌یابد و احتمال ریزش مو کاهش می‌یابد. وقتی استروژن افزایش می‌یابد تخمک‌گذاری متوقف می‌شود و در بعضی از خانم‌ها دیده می‌شود که حتی در دوران شیردهی نیز تخمک گذاری متوقف شده است و این موضوع باعث کاهش ابتلا به سرطان تخمدان می‌گردد. همچنین خانم‌های باردار و شیرده میزان سرطان سینه در آنها کاهش می‌یابد و در خانم‌هایی که قبل از 25 تا 30 سالگی بارداری داشته‌‌اند میزان سرطان سینه در آن‌ها به به طور قابل توجهی کاهش مشاهده شده است. در خون مادران باردار خون سلول‌های جنینی جریان دارد که باعث تحریک جوان‌سازی سلول‌های مختلف اندام‌های مادر می‌گردد و مادرانی که بارداری‌های بیشتری را تجربه می‌کنند جوان‌تر می‌مانند.
وی افزود: خانم‌هایی که بیماری خاصی مانند تیروئید دارند بایستی به پزشک خاص خودشان مراجعه و میزان داروها در حین بارداری برایشان تنظیم شود. وی درخصوص انجام سونوگرافی گفت: نیاز نیست سونوگرافی زود به زود صورت گیرد؛ یک‌بار در 12 هفتگی و اگر بارداری عارضه‌دار باشد سونوگرافی قبل از 12 هفتگی هم صورت می‌گیرد (عموماً در 6 یا 8 هفتگی). مرحله بعد سونوگرافی 18 هفتگی صورت می‌گیرد و تا 32 هفتگی دیگر نیاز به سونوگرافی وجود ندارد.
دکتر مریم یارقلی در نهایت در خصوص مکمل‌های نرمال مورد نیاز در دوران حاملگی ( اسید فولیک و ویتامین D )، بارداری با فشار خون بالا، درصد بالایی سزارین نسبت به زایمان طبیعی در ایران، عوارض سزارین و عمل جراحی توضیحاتی ارائه داد و به سوالات شرکت کنندگان درخصوص تعداد مجاز سزارین برای خانم‌ها، واکسن کرونا، نوع واکسن در دوران بارداری پاسخ داد.
شایان ذکرست؛ این وبینار به صورت همزمان از طریق آپارات دانشگاه الزهرا(س) پخش می‌شد و مورد استقبال زیادی واقع گردید.
لینک کامل وبینار:
https://meeting.alzahra.ac.ir/lgmqub7inymm?proto=true

تاریخ:
1400/08/08
تعداد بازدید:
832
منبع:
فیلم مرتبط
صوت
دانشگاه الزهرا
 تهران،خیابان ونک،ده ونک ، دانشگاه الزهرا(س)،ساختمان خوارزمی، طبقه ششم، پژوهشکده زنان کدپستی : 1993893973
تلفن : 982188058926+ , 982188049809+ فاکس : 982188067895+
 WRC[at]alzahra.ac.ir
تمامي حقوق سايت براي دانشگاه الزهرا ( س ) محفوظ است.