۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي

وبینار فلسفه پژوهش کیفی و رویکردهای مختلف آن

وبینار فلسفه پژوهش کیفی و رویکردهای مختلف آن

به مناسبت هفته پژوهش

پژوهشکده زنان به مناسبت هفته پژوهش "وبینار فلسفه پژوهش کیفی و رویکردهای مختلف آن" را در تاریخ 17 آذر ماه 1400 (ساعت 19:30-17:30) در فضای مجازی به آدرس https://meeting.alzahra.ac.ir/wrc برگزار نمود.
این وبینار با حضور خانم ها: دکتر مریم صیاد شیرازی عضو هیئت علمی پژوهشکده زنان به عنوان دبیر جلسه و دکتر فریده خلج آبادی فراهانی دانشیار مؤسسه مطالعات و مدیریت جامع و تخصصی جمعیت کشور به عنوان سخنران برگزار شد.
در ابتدای بحث دکتر مریم صیاد شیرازی توضیحات اجمالی درخصوص فلسفه پژوهش کیفی ارائه نمود و سپس از دکتر فریده خلج آبادی فراهانی دعوت کرد تا در باره فلسفه پژوهش کیفی و رویکردهای مختلف آن صحبت نماید. دکتر خلج آبادی فراهانی در خصوص اهمیت شناخت فلسفه علم در انتخاب رویکرد تحقیق به عنوان زیربنای فلسفی، سنت فلسفی و معرفت شناختی، صحبت کرد. وی بیان نمود: برای هر یک از رویکردهای فلسفی طرفداران و مخالفانی وجود دارد؛ و توجه به نقش مهم رویکردهای اخیر فلسفه علم در توسعه پژوهش های کیفی بسیار مهم است. وی سپس به موضوع معرفت‌شناسی و جهان‌بینی پرداخت و توضیحاتی در باره استدلال قیاسی و استدلال استقرایی مطرح کرد.
دانشیار مؤسسه مطالعات و مدیریت جامع و تخصصی جمعیت کشور بیان نمود: معرفت شناسی شامل اثبات گرایی/ تجربه گرایی، برساختی/ تفسیری، انتقادی/ رهایی بخش، پسامدرن/ پساساختارگرایی می باشد. سپس به اهداف، انواع و واقعیت های دیدگاه‌های معرفت شناسی و فلسفی پرداخت و افزود: در اروپای قرن 18 که به دوره روشنفکری تعبیر شده است؛ اعتقاد غالب این است که انسان منطقی ظرفیت کشف واقعیت واحد و قابل فهم را از طریق منطق ناب و خالص دارد و بدین ترتیب معلومات علمی ناشی از مشاهده و تفکر منطقی، جایگزین جهل و خرافات که ابزار قدرت در دست کلیسا بود، شده بود.
دکتر فراهانی سپس به مهم ترین مشخصه‌های رویکرد اثبات‌گرایی/ تجربه‌گرایی، رویکرد فلسفی برساختی، رویکرد انتقادی و رویکرد پسامدرن پرداخت و انتقاداتی را که به هر رویکرد وارد شده است بیان نمود.
درخاتمه خانم دکتر فریده خلج آبادی فراهانی به پرسش‌های شرکت کنندگان پاسخ داد و با توجه به استقبال شرکت کنندگان مقرر شد؛ فایل این نشست در اختیار پژوهشکده زنان قرار گیرد.
لینک آفلاین وبینار:
https://meeting.alzahra.ac.ir/l06dkh3tn125/
 

تاریخ:
1400/09/20
تعداد بازدید:
444
منبع:
فیلم مرتبط
صوت
دانشگاه الزهرا
 تهران،خیابان ونک،ده ونک ، دانشگاه الزهرا(س)،ساختمان خوارزمی، طبقه ششم، پژوهشکده زنان کدپستی : 1993893973
تلفن : 982188058926+ , 982188049809+ فاکس : 982188067895+
 WRC[at]alzahra.ac.ir
تمامي حقوق سايت براي دانشگاه الزهرا ( س ) محفوظ است.