۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر

محکوم نمودن اقدام اخیر انجمن علمی روانشناسان آمریکا توسط تعدادی از اعضای هیأت علمی روانشناسی دانشگاه ها

محکوم نمودن اقدام اخیر انجمن علمی روانشناسان آمریکا توسط تعدادی از اعضای هیأت علمی روانشناسی دانشگاه ها

خانم دکتر فاطمه فیاض هیئت علمی گروه روانشناسی و علوم تربیتی پژوهشکده زنان دانشگاه الزهرا (س)

 
خانم دکتر فاطمه فیاض و دو نفر دیگر از اعضای هیات علمی گروه روانشناسی و علوم تربیتی پژوهشکده زنان دانشگاه الزهرا (س) و 40 نفر از از استادان روانشناسی دوره PHD با ارسال نامه‌ای به انجمن روانشناسی، اقدام اخیر انجمن علمی روانشناسان آمریکا به سازمان ملل درباره نگرانی در خصوص آزادی زنان ایران، را محکوم کردند.
در آذرماه امسال با اتفاقی روبه‌رو شدیم که در آن انجمن روانشناسی آمریکا نامه‌ای به سازمان ملل ارسال کرده بود و از آمارهای دروغین و وضعیت زنان ایرانی و همچنین مرگ مهسا امینی مطالبی بیان کرده و ابراز نگرانی کرده بود که حقوق دختران و زنان ایرانی رعایت نمی‌شود.
در واکنش به این نامه سیاسی که توسط آن انجمن علمی به سازمان ملل متحد ارسال شده بود، حدود 40 استاد زن روانشناسی به ریاست جدید این انجمن دکتر برایانت دیویس (یک زن سیاهپوست) که از ابتدای سال 2023 میلادی منصوب شده بود، نامه‌ای نوشتند و درخصوص پیشرفت‌های زنان ایرانی در مسائل مختلف اجتماعی، فرهنگی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی مستنداتی بیان کردند و از اینکه این انجمن علمی کار سیاسی کرده و بدون آنکه استناداتی را مطرح کند، همان حرف‌های افراد معاند را تکرار کرده است ابراز تعجب نمودند. در این نامه که سه عضو هیات علمی روانشناسی پژوهشکده زنان نیز آن را امضا کرده اند به موارد زیر اشاره شده است:
- انتقاد از خلاف واقع بودن نامه ارسالی APA به سازمان ملل
- مستند نبودن ادعاهای مطرح شده در نامه و توجه به اخبار رسانه های معاند 
- بی توجهی یک انجمن علمی بزرگ به صحت و استنادات یک نامه سیاسی و ارائه آمارهای دروغین
- ارائه شاخص‌های کمی و کیفی در حوزه زنان در عرصه های مختلف علمی، سلامت، اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، ورزشی، هنری و .... پس از انقلاب اسلامی
- انتقاد از نگاه یک جانبه و دارای سوگیری به زنان ایران و در مقابل بی توجهی نسبت به وضعیت زنان در سایر کشورها نظیر افغانستان که از تحصیل اولیه نیز محروم شده اند
- تاکید بر دلسوزی برای زنان و دختران آمریکایی که آمارهای وحشتناک تجاوز، خشونت و انواع سوء استفاده در دنیا مربوط به آنان است.
- سوال در مورد اینکه چرا انجمن علمی روانشناسی آمریکا در مورد مرگ هزاران زن آمریکایی که سالانه در اثر خشونت پلیس کشته می شوند بیانیه نمی دهد! چرا در حمایت از اعتراضات حین انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در حمایت از حقوق بشر بیانیه نداد! چرا به خاطر مرگ صدها زن و دختر فلسطینی، عراقی، سوری، افغانی، یمنی نگران و ناراحت نیست! ؟
- محکوم کردن تحریم های ظالمانه آمریکا که سبب گرفتن حق حیات بسیاری از کودکان و دختران ایران و بسیاری از بیماران شده و می شوند و بیانیه ای برای آن صادر نمی شود؟
خانم دکتر فیاض، عضو هیات علمی پژوهشکده زنان دانشگاه الزهرا (س) که یکی از امضاکنندگان نامه هستند؛ در همین خصوص با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس نیز مصاحبه نموده و به موارد ذیل در بخشی از گفتگوی خود اشاره کرده است: عضو هیأت علمی روانشناسی پژوهشکده زنان در این مصاحبه بیان کرده است: وقتی نامه 40 روانشناس ایرانی به انجمن روانشناسی آمریکا را ارسال کردیم، رئیس جدید این انجمن تشکر کرد و گفت بعد از تعطیلات کریسمس جلسه مجازی برگزار می‌کند تا حرف‌های ما را بشنود؛ ضمن اینکه چند ایمیل رد و بدل شد تا زمان آن را هماهنگ کنیم، اما بعد از تعطیلات کریسمس ایمیلی آمد که ما هیچ جلسه‌ای نداریم
وی گفت: بحثی که مطرح است این است که پروپاگاندای رسانه‌ای صورت گرفته و آنها که ادعای آزادی دارند، در بحث‌های علمی کاملاً سیاست‌زده عمل می‌کنند؛ به طوری که یک انجمن علمی نامه سیاسی را منتشر می‌کند و نسبت به نامه 40 نفر از روانشناسان ایرانی بی‌توجهی می‌کند و به بهانه حقوق زنان فشارهای آمریکا را پیگیری کرده و به دنبال فشار به ایران و تحریم‌های بیشتر و سیاه‌نمایی علیه ایران است. خانم دکتر فیاض افزود: این بار دیدیم که مسیرهای ضربه زدن به انقلاب و ایران نه تنها از طریق حمله نظامی و سیاسی است، بلکه اکنون انجمن علمی روانشناسان آمریکا نیز ورود کرده تا فشارهای آمریکا علیه ایران را بیشتر کنند. وقتی از طریق انجمن روانشناسی آمریکا اقدام می‌کنند، نشان‌دهنده آن است که اینقدر به استیصال رسیده‌اند که از ابزار علم هم استفاده می‌کنند تا به ایران فشار بیاورند، اما این موضوع یک شکست و افتضاح دیگر برای آمریکا است.
علاقمندان جهت دسترسی به متن کامل مصاحبه می توانند به آدرس:https://wrc.alzahra.ac.ir/R-hzz1Tsy مراجعه نمایند.

تاریخ:
1401/12/01
تعداد بازدید:
586
منبع:
فیلم مرتبط
صوت
دانشگاه الزهرا
 تهران،خیابان ونک،ده ونک ، دانشگاه الزهرا(س)،ساختمان خوارزمی، طبقه ششم، پژوهشکده زنان کدپستی : 1993893973
تلفن : 982188058926+ , 982188049809+ فاکس : 982188067895+
 WRC[at]alzahra.ac.ir
تمامي حقوق سايت براي دانشگاه الزهرا ( س ) محفوظ است.