۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر

برگزاری وبینار "بررسی بیماری های عفونی مشترک میان زنان و حیوانات"

ارسال شده در تاریخ 1401/03/07
ساعت 08:28
برگزاری وبینار

وبینار "بررسی بیماری های عفونی مشترک میان زنان و حیوانات" در پژوهشکده زنان برگزار شد.

وبینار "بررسی بیماری های عفونی مشترک میان زنان و حیوانات" روز دوشنبه مورخ 2 خرداد ماه 1401 از ساعت 17 -15 به صورت حضوری در سالن دکتر طوبی کرمانی و مجازی به آدرس https://meeting.alzahra.ac.ir/wrc با حضور خانم دکتر اسماء اسدی متخصص بیماری های عفونی و گرمسیری و مسئول بخش عفونی و کرونای بیمارستان شهدای پاکدشت به عنوان سخنران برگزار شد.
در ابتدای نشست خانم دکتر اسدی بیان کرد: بیماری های منتقله بین انسان و حیوان، بیماری هایی هستند که عملا میکروب و عامل اصلی بیماری در بدن حیوانات مثل سگ، گربه، خفاش، میمون و پرندگان زندگی می کند ولی انسان گاهی وقت ها به صورت تصادفی میزبان بعدی این بیماری ها می شود وتحت عنوان "زئونوز" نامگذاری می شوند. از جمله این بیماری ها بیماری هایی هستند که تحت عنوان انگل گربه یا انگل سگ یا حتی بیماری هایی مثل هاری و طاعون که می تواند به انسان منتقل شود.
وی افزود: انتقال بیماری از حیوان به انسان می تواند به چند روش صورت بگیرد: انتقال از طریق بزاق توسط گزش آن حیوان صورت بگیرد، ممکن است از طریق مدفوع حیوان آلوده که انسان از طریق تماس با آن مدفوع آلوده میکروب را وارد بدنش می کند. گاهی وقت ها حیوانات از چمن های اطراف آن محل مدفوع تغذیه می کنند و انسان گوشت آن حیوان را به صورت کم پخته مصرف می کند و آن میکروب را وارد بدن خودش می کند. یک روش دیگر از انتقال از طریق حشرات مثل کک و کنه هایی هستند که روی پوست حیوانات وجود دارد. روش های دیگر انتقال از طریق تماس با خود حیوان مبتلا به بیماری است. تماس از طریق قطرات تنفسی حیوان مبتلا یکی از راه های انتقال دیگر بیماری است که در این روش قطرات تنفسی به انسان انتقال پیدا می کند. در نهایت غذای آلوده حیوانات می تواند زمینه را برای ابتلا انسان فراهم کند بدین ترتیب که غذای آلوده در ظرفی که آلوده شده و انسان این ظرف را آماده سازی می کند، زمینه را برای ابتلا هم انسان و حیوان فراهم می کند.
وی بیان نمود: بیماری هایی که برای زنان در این خصوص اهمیت دارند دو بیماری به نام‌های توکسوپلاسما گوندی (انگل گربه) که از طریق مدفوع گربه بیمار می تواند وارد بدن انسان شود. از طریق تماس دست مثل خوردن سبزیجات نشسته، خوردن گوشت گوسفندی و مرغی که از آن انگل تغذیه کرده اند و وارد گوشت شان شده است و انسان این گوشت را به صورت کم پخته استفاده می کند نیز می تواند در خانم ها ایجاد بیماری کند ولی آنچه برای ما اهمیت دارد این است که اگر در خانم بارداری این بیماری ایجاد شود باعث ایجاد بیماری و عوارض آن در جنین می‌شود که حتی ممکن است به دلیل ناهنجاری هایی که در سیستم عصبی و مغزی و چشمی ایجاد می شود از دلایل سقط جنین شود.
خانم دکتر اسدی افزود: در مطالعات و مقالات اخیر اشاره شده است که انگل گربه از عواملی است که باعث ایجاد نازایی در خانم‌ها می‌شود. مورد بعدی بیماری که در کشور ما بسیار شایع است و در زنان هم اهمیت دارد انگلی است که از طریق مدفوع سگ به انسان منتقل می‌شود. تخم‌های آن تا سه هفته در خاک زنده می مانند و باعث انتقال به انسان می‌شود و به کبد و طحال حمله می‌کند و در آنجا باعث ایجاد کیست هایی می شود که این کیست ها به صورت تصادفی شناخته می شوند و باعث علائم بالینی خاصی در بیمار ممکن است نشود ولی اگر این کیست ها در ناحیه لگن در خانم ها ایجاد شوند که جز موارد نادر هم می‌باشد ممکن است باعث نازایی در زنان شود. مورد مهم در بیماری های مشترک انسان و حیوان این است که انسان بایستی در مورد تمام راه های انتقال اطلاع داشته باشد و به هر وسیله ممکن زنجیره انتقال به خودش را بشکند. با رعایت اصول بهداشتی و شستن دست ها با آب و صابون به مدت 20 ثانیه بعد از تماس با هرچیزی که ممکن است حیوان با آن در ارتباط باشد.
وی اشاره کرد: بهتر است از هر نوع خراشیدگی گربه، گزش گربه، چنگ زدن گربه، غذای گربه و محیطی که گربه و سگ در آن زندگی می‌کنند دوری گزید و در همه موارد ذکر شده باید رعایت اصول بهداشتی مدنظر باشد.
در پایان برنامه خانم دکتر اسدی به پرسش های شرکت کنندگان پاسخ داد.
شایان ذکر است؛ این برنامه که همزمان از طریق آپارات دانشگاه پخش می شد بالغ بر 750 دنبال کننده داشت و مورد استقبال شرکت کنندگان قرار گرفت.
لینک آفلاین وبینار: https://meeting.alzahra.ac.ir/l18gaasgfv6s/

ارسال کننده:
تعداد بازدید:903
تصاویر مرتبط:


    برچسب ها
    فیلم مرتبط
    فیلم مرتبط
    فیلم مرتبط
    صوت
    مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

    ارسال نظرات
    نام
    آدرس پست الکترونیکی شما
    شماره تلفن:
    توضیحات
    خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
    کد امنیت
    خانواده درمانی (مطالعات خانواده)
    دانشگاه الزهرا
     تهران،خیابان ونک،ده ونک ، دانشگاه الزهرا(س)،ساختمان خوارزمی، طبقه ششم، پژوهشکده زنان کدپستی : 1993893973
    تلفن : 982188058926+ , 982188049809+ فاکس : 982188067895+
     WRC[at]alzahra.ac.ir
    تمامي حقوق سايت براي دانشگاه الزهرا ( س ) محفوظ است.